Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incursiune pe teritoriul Rusiei - Milițiile anti-Kremlin susțin că au luat prizonieri

Al-Jazeera
Belgorod

Corpul de Voluntari din Rusia a susținut că a capturat 25 de soldați ruși în timpul incursiunilor lor în regiunile Kursk și Belgorod, a anunțat miliția pe canalul său Telegram pe 16 martie.

Milițiile anti-Kremlin, inclusiv Corpul de Voluntari Rusi, Legiunea Libertatea Rusiei și Batalionul Siberian, au lansat raiduri în cele două regiuni de graniță ale Rusiei din Ucraina pe 12 martie.

Într-un videoclip publicat pe Telegram la începutul zilei de 16 martie, comandantul Corpului Voluntarului Rus, Denys Nikitin, cunoscut și sub numele său de război „White Rex”, vorbește cu un bărbat prezentat drept locotenent superior rus, capturat, Alexei Volkov, notează Kyiv Independent.

Atât Nikitin, cât și Volkov au negat declarațiile anterioare ale Ministerului rus al Apărării că toate incursiunile au fost respinse, provocând pierderi grele militanților.

Alți presupuși prizonieri ruși au fost, de asemenea, afișați în videoclip cu fețele încețoșate. Potrivit militanților, aceștia au capturat 25 de militari ruși. Nikitin a făcut apel la guvernatorul regiunii Belgorod Vyacheslav Gladkov să se întâlnească și să faciliteze predarea prizonierilor.

„Luptătorii Corpului Voluntar al Rusiei continuă să desfășoare operațiuni militare în regiunile Kursk și Belgorod”, a spus Nikitin în videoclip.

În ultimele zile, au fost semnalate lupte în mai multe așezări din regiunile Kursk și Belgorod. Legiunea Libertatea Rusiei a declarat că a distrus două depozite militare în Tyotkino, regiunea Kursk, pe 14 martie.

Ministerul rus al Apărării a susținut că forțele sale au zădărnicit încercările de incursiune ale celor care i-au numit „unități de sabotaj ucrainene”, care ar fi provocat sute de victime.

Purtătorul de cuvânt al informațiilor militare ucrainene, Andrii Yusov, a declarat că milițiile sunt formate din cetățeni ruși sub forțele de apărare și securitate ucrainene, dar incursiunile lor în Rusia nu au loc sub ordinele Kievului.

„Pe teritoriul Federației Ruse, aceștia acționează în mod absolut autonom, pe cont propriu și își urmăresc sarcinile programului social și politic”, a declarat Yusov presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.