Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Industria petrolieră trebuie să investească 11 trilioane de dolari pentru a satisface cererea mondială de ţiţei până în 2040 (OPEC)

pret petrol

Industria petrolieră trebuie să realizeze investiţii de 11 trilioane de dolari pentru a satisface cererea mondială de ţiţei până în 2040, potrivit estimărilor Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), publicate duminică, citate de CNBC.

Kievul agită spectrul separatismului românesc. Acuzații GRAVE la adresa românilor din Ucraina

Cererea mondială de petrol va creşte cu până la 7,3 milioane barili pe zi în perioada 2017 - 2023, ajungând, probabil, la 104,5 milioane barili pe zi. Până în 2040, OPEC previzionează că la nivel mondial consumul va fi de aproape 112 milioane barili pe zi.

Cel mai important stimulent va fi un "boom" al numărului de maşini, în special în China, India şi alte părţi din Asia. Flota mondială de autovehicule se va dubla la 2,4 miliarde de unităţi până în 2040, estimează OPEC. Potrivit Organizaţiei, pe şosele vor circula, până atunci, circa 320 milioane de autovehicule electrice, respectiv 13% din flota mondială.

Statele Unite vor juca un rol principal în satisfacerea cererii de petrol la nivel mondial în următoarea decadă, arată OPEC. Producţia de ţiţei şi alţi combustibili lichizi a SUA va creşte de la 14,4 milioane barili pe zi, anul trecut, la 20,2 milioane barili pe zi în 2025. Producţia în SUA urmează să scadă la 17 milioane de barili pe zi până în 2040.

Producţia statelor membre OPEC se va majora cu aproximativ 8 milioane de barili pe zi la circa 40 milioane de barili pe zi în intervalul 2025 - 2040.

În acelaşi timp, cel mai mare producător mondial, Rusia, va avea o producţie staţionară de circa 11,2 milioane de barili pe zi până în 2023.

Conform agenţiei EFE, comitetul ministerial al OPEC extins (membrii organizaţiei şi partenerii acesteia) au hotărât duminică să amâne până la reuniunea din 3 decembrie, de la Viena, luarea unei decizii privind o posibilă majorare a producţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.