Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INEDIT Expoziție despre erotism și sexualitate în cultura vizuală de pe vremea lui Ceaușescu

erotice

Erotismul și sexualitatea din cultura vizuală de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu se numără printre temele abordate de proiectul "Viață privată și practici sociale în Epoca de Aur", care se va desfășura la Muzeul Nicolae Minovici pe tot parcursul lunii august, arată un text al inițiatorilor.

Erotismul și sexualitatea din cultura vizuală din perioada comunistă se numără printre temele abordate de proiectul "Viață privată și practici sociale în Epoca de Aur", care va putea să fie vizitat la Muzeul Nicolae Minovici din București, între 1 și 31 august, scrie Mediafax.

"Cercetarea și expoziția reprezentării erotismului și sexualității în cultura vizuală din perioada comunistă a Epocii de Aur marcată de politicile lui Nicolae Ceaușescu explorează bogatul dialog vizual între multiple aspecte, precum: putere, politica pronatalista, familie, tabuuri, permisivitate, cenzură, ilegalitate, plăceri intime și libertăți. Cercetarea urmărește contextul artistic în legătură cu câteva tipuri de fenomene sociale și politici publice precum cele ale politicilor demografice ale pro-natalității și fertilității", notează realizatorii.

Lucrările de artă provin din colecția George Șerban și materialele de arhivă din colecția Nasui Collection & Gallery. Cosmin Năsui este curatorul proiectului produs de Postmodernism Museum, iar cercetarea istorică este semnată de Cristian Vasile.

Expoziția de la Muzeul Minovici nu este recomandată publicului cu vârsta sub 18 ani.

Proiectul "Viața privată și practici sociale în Epoca de Aur" urmărește conturarea mai multor tipologii de erotism și viață privată din România pornind de la ideea că, în epoca Ceaușescu, au existat schimbări majore în societatea autohtonă, modelul familiei monogame, copii nedoriți din orfelinate, combaterea prostituției, explozia chiuretajelor, repunerea în discuție a drepturilor femeii și a egalității sociale, ca și explozia demografică a generației "decrețeilor" fiind aspecte curente ale acelor ani.

Proiectul lansează o cercetare curatorială ce urmărește practici sociale și manifestări de viață culturală, cu accent pe mediul urban, la nivel național.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.