Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INEDIT - Franţa va folosi de miercuri un TGV adaptat pentru transferul pacienţilor

tgv

Franţa intenţionează să folosească începând de miercuri primul tren de mare viteză 'medicalizat' din Europa pentru a transfera pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, a anunţat marţi ministrul sănătăţii francez Olivier Veran, citat de AFP şi DPA, citate de Agerpres.

''Mâine, un 'TGV medicalizat', o premieră în Europa, va transporta 30 de bolnavi de la Strasbourg şi Mulhouse către teritorii unde există loc'', a precizat Veran în faţa deputaţilor francezi.

''Va trebui să permitem sistemului nostru de sănătate să îngrijească în cele mai bune condiţii cât mai mulţi pacienţi'', a subliniat el.

Citește și: Aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate și medicamente, ÎN PERICOL din cauza restricțiilor de circulație impuse la nivel mondiala

Mai multe evacuări de pacienţi au fost evacuate în ultimele zile pentru a degreva spitalele din estul Franţei, aglomerate din cauza epidemiei COVID-19. Aceste evacuări au fost organizate de armate pe cale aeriană şi au vizat un număr de bolnavi mult mai limitat.

În acelaşi timp, numeroşi pacienţi au fost transferaţi către ţări limitrofe regiunii Alsacia (Germania, Elveţia) în scopul uşurării sarcinii de pe spitalele din regiunile Bas-Rhin şi Haut-Rhin, primul focar de contaminare cu SARS-CoV-2 din Franţa.

Ministrul apărării francez Florence Parly a scris pe Twitter că un spital de campanie ridicat în oraşul alsacian Mulhouse a primit marţi primul pacient.

În total, Franţa înregistrase până luni seara 19.856 de cazuri confirmate de infectare cu SARS-CoV-2 şi 860 de decese ale unor pacienţi spitalizaţi cu COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.