Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Îngrijitorii de la Grădina Zoologică au rămas șocați: o femelă de gibon a rămas însărcinată, deși era singură în cușcă. Cum s-a putut întâmpla

momo

Îngrijitorii de la o grădină zoologică din Japonia cred că au rezolvat misterul asupra modului în care o femelă gibon a rămas însărcinată deşi trăia singură în cuşca sa, scrie CNN.

Momo, o femelă de 12 ani din specia gibon cu-mâinile-albe, şi-a şocat îngrijitorii de la Grădina Zoologică şi Botanică Kujukushima din Nagasaki în februarie 2021, când a dat naştere unui pui, deşi nu s-a aflat în compania unui mascul, informează News.ro.

Acum, doi ani mai târziu, în urma unui test ADN făcut puiului, grădina zoologică a stabilit cine este tatăl şi are chiar şi o teorie asupra modului în care gibonii s-au împerecheat.

Testul a arătat că tatăl este Itō, un gibon cu-mâinile-negre în vârstă de 34 de ani, care s-a aflat într-un spaţiu adiacent celui al lui Momo în perioada când a rămas însărcinată.

Reprezentanţii grădinii zoologice au declarat, vineri, pentru CNN, că ei cred că Momo şi Itō au reuşit să se împerecheze printr-o mică gaură într-o placă de oţel aflată între ţarcurile lor. Gaura măsura circa 9 milimetri în diametru.

Puiul de maimuţă – care nu are încă un nume – cântăreşte acum circa 2 kilograme şi ”creşte sănătos”, sub îngrijirea iubitoare a lui Momo, au spus aceştia.

”Este o viaţă preţioasă venită pe lume, vom continua să avem grijă de le şi sperăm că va trăi o viaţă lungă şi sănătoasă”, a afirmat Hideki Hisano, directorul adjunct al grădinii zoologice.

Gibonii sunt printre cele mai mici maimuţe, dar au voci puternice, cântătoare, care s-au dezvoltat într-un limbaj elaborat, şi pot trece de pe o ramură pe alta la viteze de până la 35 de mile pe oră.

Sunt zeci de specii de gibon originare în unele părţi din Asia, de la nord-estul Indiei în China şi până în arhipelagul Borneo.

Populaţia de giboni cu-mâinile-negre în sălbăticie a scăzut şi specia a fost trecută pe lista celor ameninţate, întrucât habitatul este ameninţat de activităţi umane precum defrişările, mineritul şi construcţia de drumuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.