Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNGRIJORĂTOR Pandemia ar putea produce un tsunami de datorii la utilităţi în SUA

datorie publica

Facturile la utilităţi neplătite s-au acumulat de la începutul crizei, producând temeri că oprirea apei, energiei electrice şi căldurii pe timpul iernii ar putea face ca numărul victimelor pandemiei să crească, scrie Bloomberg.

Când pandemia a lovit în martie, în timp ce milioane de persoane îşi pierdeau locurile de muncă şi se chinuiau să-şi plătească facturile, 34 de state au ordonat moratorii obligatorii pentru întreruperea serviciilor de utilităţi - măsuri care au fost cu atât mai vitale cu cât oamenilor li s-a cerut să rămână acasă.

Cristian Preda RUPE TĂCEREA: Imaginea mea a fost LIPITĂ multă vreme de cea a Elenei Udrea

Carantina s-au tradus prin facturi mai mari la utilităţi: un economist a estimat că consumul de energie electrică rezidenţială a crescut în medie cu 10% între aprilie şi iulie 2020, ceea ce a condus la un consum suplimentar în gospodării de aproape 6 miliarde de dolari. O altă companie de monitorizare a consumului de energie a raportat că cererea din aprilie a fost cu 22% mai mare faţă de 2019. Cu toate acestea, deşi nevoia de energie nu încetează niciodată, majoritatea statelor şi-au ridicat în cele din urmă moratoriile; până la sfârşitul lunii octombrie doar 16 state şi Washington D.C. mai aveau moratorii active, acoperind 40% din populaţia SUA.

Alte state suspendă în mod regulat oprirea utilităţilor în timpul iernii sau când vremea este deosebit de rece. Chiar şi în gospodăriile care încă au încălzire şi apă curentă milioane de clienţi acumulează datorii semnificative pe măsură ce numărul facturilor neplătite creşte. Analiştii se tem că suspendarea închiderii utilităţilor, la fel ca suspendarea evacuărilor silite, doar amână o tragedie.

O analiză realizată de Universitatea Duke arată că dacă Congresul ar fi implementat un moratoriu la nivel naţional privind închiderea serviciilor de utilităţi între martie şi noiembrie, infecţiile cu COVID-19 ar fi putut fi reduse cu 8,7%, iar decesele legate de COVID-19 cu aproape 15%, mai relatează ZF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.