Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inovaţia remodelează felul în care angajaţii interacţionează între ei sau cu clienţii

tineri angajati

Inovaţia reprezintă un pilon central al dezvoltării şi a devenit inclusiv un mod de a schimba cultura internă, de a remodela modul în care angajaţii interacţionează între ei sau cu clienţii, a declarat, luni, Cristian Cârstoiu, consulting partner şi Chief Innovation Officer la EY România, într-o videoconferinţă de specialitate.

"Pentru noi inovaţia e un pilon central al dezvoltării atât interne, cât şi al tipului de servicii pe care îl oferim către clienţi. De aceea, avem ca strategie principală inovaţia, iar asta înseamnă pe de o parte crearea unui cadru instituţional pentru a colecta idei, pentru a vedea cum putem să punem împreună un tip de proces de idei, care pot genera valoare adăugată. Inovaţia nu reprezintă neapărat numai un produs nou, un serviciu nou, ci reprezintă în acelaşi timp tipuri de produse pe care deja le ofeream, dar puse într-un pachet nou. Aici este unul dintre avantajele principale pe care le poate aduce România pe masă, respectiv această putere de a gândi diferit, de a trece peste o infrastructură mai slabă şi o lipsă a talentului, pentru că avem această emigraţie masivă, şi de a nu ne uita neapărat numai la numărul de proiecte şi de produse pe care le facem, ci la modul de a regândi cum comunicăm între noi, cum putem să producem mai multă valoare internă, respectiv o retenţie mult mai mare a personalului. Inovaţia a devenit inclusiv un mod de a schimba cultura internă, de a remodela modul în care angajaţii noştri interacţionează între ei sau cu clienţii", a afirmat Cârstoiu.

În acelaşi context, Claudiu Butacu, preşedintele Board-ului directorilor din cadrul EfdeN, a apreciat că tehnologia este din ce în ce mai inovatoare, iar cultura organizaţională reprezintă o viziune importantă.

"De zece ani, noi construim case sustenabile şi sperăm ca, încetul cu încetul, să creăm aceste comunităţi, iar viziunea noastră este că aceste oraşe sustenabile în care trăiesc oameni educaţi, sănătoşi şi prosperi ar trebui să se întâmple cât mai repede. Tehnologia este din ce în ce mai inovatoare şi încercăm să ne uităm la cum arată locuinţele viitorului... noi le spunem deja locuinţele prezentului. Mai avem inovaţia intangibilă, cea care nu se vede şi mă refer la cultura organizaţională în care activăm. Îmi place să văd cum partea guvernamentală, partea educaţională, partea de business în care tinerii şi viitorii profesionişti activează au şansa să proiecteze, să implementeze aceste proiecte pe care le văd din ce în ce mai utile şi cum îşi doresc ei să vadă oraşele viitorului. Pe scurt, mi-aş dori să vă spun că de mâine începem să construim oraşe sustenabile, şi că avem cu cine. Eu sunt mândru şi bucuros că, în ultimii zece ani, am avut o medie de peste 1.000 de colegi care au fost implicaţi în proiecte de sustenabilitate şi inovaţie în zona de construcţie şi energie. Abia aştept să văd ce ne rezervă viitorul", a spus Butacu.

Consultanţi şi reprezentanţii unor comunităţi care promovează inovaţia au participat, luni, la videoconferinţa intitulată "Cele mai inovatoare companii din România - Cum accelerăm inovarea în România?", informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.