Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: 'Numărul sacrificărilor la porcine şi păsări a crescut, în luna iunie a acestui an'

ferma porci

Numărul sacrificărilor la porcine şi păsări a crescut, în luna iunie a acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, în timp ce în cazul bovinelor, ovinelor şi caprinelor s-au înregistrat scăderi, potrivit datelor publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS), potrivit Agerpres.

În acelaşi timp, în perioada analizată, greutatea în carcasă a crescut la porcine, iar la bovine, la ovine şi caprine şi la păsări a scăzut.

Statistica oficială relevă faptul că, în iunie 2020 vs iunie 2019, sacrificările de porcine au crescut cu 1,5%, în timp ce la păsări majorarea a fost de 0,7%. Pe de altă parte, sacrificările de ovine şi caprine s-au diminuat cu 17,6%, iar cele de bovine cu 13%.

Citește și: NEBUNIA de la granițe CONTINUĂ: Aproape 100.000 de oameni, la vămile României, în 24 de ore

De asemenea, la greutatea în carcasă s-a consemnat o creştere de 3,8% în luna iunie a acestui an, comparativ cu iunie 2019. În schimb, s-au înregistrat scăderi la ovine şi caprine - de 26,8%, la bovine (-7,3%) şi la păsări (-2,8%).

Conform datelor INS, în iunie 2020, greutatea medie în carcasă a fost de 169,9 kg la bovine (faţă de 159,5 kg, în iunie 2019), de 90,3 kg la porcine (faţă de 88,3 kg), de 13 kg la ovine şi caprine (14,6 kg în iunie 2019) şi de 1,6 kg la păsări (faţă de 1,7 kg, în aceeaşi lună din anul anterior).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.