Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă dă alarma națională: Test de verificare a protecției civile

Inquam Photos / Octav Ganea
sirena alarma

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va desfăşura începând din august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, exerciţii pentru testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

"În toate judeţele ţării vor avea loc exerciţii pentru verificarea funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înştiinţare, avertizare şi alarmare, precum şi pentru pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale. Începând cu luna august a anului curent, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10,00 - 11,00, vor fi acţionate sirenele de alarmare publică existente la nivel naţional. Simulările vor începe miercuri, 2 august, şi vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acţionate în mod centralizat (simultan), dar şi a celor cu acţionare locală", a informat IGSU.

Rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel judeţean şi vor face obiectul unor analize în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea îmbunătăţirii modului de alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă.

În perioada 18 - 21 aprilie, IGSU a desfăşurat, la nivel naţional, cel mai amplu exerciţiu de testare a sirenelor care anunţă situaţiile de protecţie civilă. Timp de patru zile au fost verificate 6.680 de sirene din totalul celor 7.713 mijloace tehnice de alarmare existente la nivel naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.