DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Instrumentişti din opt ţări s-au calificat în etapa a II-a a secţiunii Pian a Concursului Internaţional George Enescu

pian

Treisprezece instrumentişti, dintre cei 55 de concurenţi care au participat în prima etapă a secţiunii Pian din cadrul Concursului Internaţional „George Enescu”, au obţinut majoritatea voturilor membrilor juriului, calificându-se în a etapa a II-a, potrivit news.ro.

Din România s-au calificat doi pianişti - Adela Liculescu şi George Todică. Lor li se alătură în etapa a doua a concursului Jack Campbell (Marea Britanie), Salih Can Gevrek (Turcia), Anna Grot (Rusia), Kang Tae Kim (Coreea de Sud), Nikolai Kuznetsov (Rusia), Hoyel Lee (Coreea de Sud), Yeon-Min Park (Coreea de Sud), Djordje Radevski (Serbia), Chun Lam U (Hong Kong), Marcin Wieczorek (Polonia) şi Feiyang Xu (China).

Etapa I a secţiunii Pian s-a desfăşurat online, în perioada 11-15 septembrie. Rezultatele au fost anunţate de preşedintele juriului printr-o înregistrare video publicată pe site-ul Concursului miercuri. Juriul secţiunii de Pian este format din Cristina Ortiz (preşedinte), Dana Borşan, Hyoung-Joon Chang, Philippe Dinkel, Peter Jablonski, Andrei Pisarev, Roland Pöntinen, Josu de Solaun şi Zhe Tang.

Citește și: Dorel Căprar, pretinsul 'PROPRIETAR' al posturilor publice vacante din județ, aspiră la fotoliul primăriei Arad - Lista completă a candidaților pentru arădeni

Pianista Cristina Ortiz, laureată a Concursului „Enescu” în 1967, a declarat: „În primul rând, aş dori să felicit toţi concurenţii pentru curajul şi tenacitatea dovedite în pregătire şi în găsirea soluţiilor optime de înregistrare a interpretării lor în aceste circumstanţe total neobişnuite. Dăruirea voastră faţă de muzică impune un adânc respect. Aş dori, de asemenea, să le mulţumesc colegilor mei din juriu, pentru că nu este uşor să alegi doar câţiva dintre 55 de pianişti foarte talentaţi. Dar a trebuit să alegem. În loc de 12, am decis că 13 pianişti vor trece în etapa a II-a. Aşadar, până când ne vom întâlni la Bucureşti în luna mai 2021, vă doresc să fiţi sănătoşi şi să vă păstraţi în siguranţă”.

Etapa a II-a (eliminatorie) a secţiunii se va desfăşura în perioada 17 - 19 septembrie 2020. Înregistrările vor fi disponibile online pe site-ul festivalenescu.ro, începând cu 17 septembrie, de la ora 10.00 (ora României). Rezultatele vor fi anunţate de preşedintele juriului pe site-ul Concursului în seara de 20 septembrie.

Concurenţii selectaţi în etapa a II-a vor participa la semifinala concursului de pian, care va avea loc pe 21 mai 2021 la Ateneul Român. Finala secţiunii Pian va avea loc pe 23 mai 2021, de la ora 18.00, iar Orchestra Filarmonicii „George Enescu” va fi dirijată de maestrul John Axelrod.

Este pentru prima dată în istoria Concursului „Enescu” când primele două etape ale secţiunilor sunt organizate online, această măsură fiind luată pentru a putea derula competiţia în ciuda pandemiei. Pentru a crea o legătură între muzicieni şi spectatori, platforma asigură trei butoane cu ajutorul cărora spectatorii pot să aplaude virtual, alegându-şi intensitatea şi forma reacţiei. De asemenea, spectatorii pot să scrie mesaje tinerilor muzicieni, pentru a-i încuraja. Accesul la tot conţinutul online al Concursului din această perioadă este gratuit. Programul complet poate fi consultat pe festivalenescu.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.