Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Insulele din Pacific au introdus restricţii şi măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului

DW
Coronavirus COVID-19

Statele insulare din Pacific au introdus restricţii şi măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului, înainte ca pandemia să afecteze întreaga regiune, informează dpa. În regiune nu s-au confirmat până acum decât trei cazuri de contaminare în Polinezia Franceză potrivit Agerpres.

Nauru, statul cu cea mai mică populaţie din lume, cu excepţia Vaticanului, a declarat starea de urgenţă şi a suspendat toate cursele aeriene, cu excepţia uneia o dată la două săptămâni care face legătura cu oraşul australian Brisbane. Toţi cei sosiţi trebuie să aştepte 14 zile în spaţii de cazare de tranziţie. Guvernul a apreciat marţi noaptea că din impactul COVID-19 la nivel global se poate trage concluzia că rezultatele pătrunderii virusului în Nauru ar putea fi 'devastatoare'.

Fiji şi-a închis graniţele pentru toţi cei sosiţi din Spania, după ce luase măsuri similare privind intrările din China, Coreea de Sud, Italia şi Iran. Au fost anulate toate evenimentele internaţionale, iar străinilor din arhipelag li s-a interzis participarea la evenimentele locale, a anunţat marţi premierul Frank Bainimarama. Oficialii guvernamentali din Fiji nu vor mai putea ieşi din ţară, iar cetăţenilor li s-a cerut să se abţină de la călătorii în străinătate. Navele de croazieră nu vor mai putea acosta în porturile fijiene.

În Vanuatu, unde vor avea loc joi alegeri generale, s-a interzis de asemenea pe o perioadă de 60 de zile intrarea navelor de croazieră, iar numărul zborurilor internaţionale a fost redus. Premierul interimar Charlot Salway s-a adresat naţiunii marţi seara pentru a anunţa suspendarea temporară a muncii sezoniere în Australia şi Noua Zeelandă.

Preşedintele Noii Caledonii, Thierry Santa a anunţat în aceeaşi zi că se suspendă toate zborurile către acest teritoriu francez, iar legăturile cu continentul vor fi reduse la minimum, în special pentru probleme de sănătate.

Insulele Marshall au interzis toate sosirile din străinătate timp de două săptămâni.

Statele Federate ale Microneziei au luat aceeaşi măsură şi au închis şcolile.

Papua Noua Guinee a suspendat zborurile din Hong Kong, Filipine, Japonia, din metropola australiană Sydney şi din oraşul Nadi din Fiji. Este permis 'accesul controlat', limitat, din Brisbane, din Cairns (nordul Australiei) şi din Singapore. Toţi cei sosiţi din Uniunea Europeană, Regatul Unit, China şi SUA vor sta în carantină timp de 14 zile.

Ministerul Sănătăţii din Tonga a anunţat marţi că li se va cere vor să intre în arhipelag din ţări unde se transmite comunitar coronavirusul sau după tranzitul prin astfel de zone să se autoizoleze mai întâi 14 zile în ţări unde s-au înregistrat mai puţin de 60 de cazuri. Sunt exceptaţi cetăţenii proprii şi persoanele cu reşedinţă permanentă în Tonga.

Majoritatea porturilor din insulele din Pacific nu mai permit vizite ale navelor de croazieră şi iahturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.