Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intel dezvăluie cipul Bonanza Mine, de a doua generație, pentru extragerea eficientă a Bitcoin

laptopmedia.com
intel procesor

Gigantul de producție de cipuri de computer Intel Corporation a împărtășit detalii despre un nou cip minier care va fi cuplat cu un miner de înaltă performanță de 3.600 de wați, cu scopul final de a îmbunătăți eficiența extragerii bitcoin ( BTC ), conform cointelegraph.com.

Intel și-a dezvăluit configurația de minerit BTC de a doua generație în timpul IEEE International Solid-State Circuits Conference (ISSCC) 2022, o conferință dedicată industriei de fabricație de electronice și cipuri.

Potrivit companiei, Bonanza Mine (BMZ2) este un ASIC de exploatare Bitcoin cu tensiune ultra joasă, eficient din punct de vedere energetic, care poate furniza 40 de terahash-uri pe secundă (TH/s).

După cum a raportat anterior Cointelegraph, brevetul Intel legat de „Miningul Bitcoin de înaltă performanță” datează din noiembrie 2018, care propunea reducerea consumului total de energie cu aproximativ 15%. Reprezentanții Intel la acea vreme și-au arătat încredere în concurența cu jucători consacrați, inclusiv Bitmain, MicroBT și Nvidia:

„Intel a făcut lucrări de proiectare în jurul ASIC-urilor optimizate SHA 256 timp de câțiva ani, începând cu munca de descoperire realizată în laboratoarele Intel.”

Se așteaptă ca cipurile BMZ2 să urmeze o arhitectură similară cu cea a cipului său minier de prima generație, BMZ1, în care peste 300 de cipuri, alimentate de un miner de 3.600 W, lucrează împreună pentru a furniza până la 40 TH/s într-un mediu echilibrat.

Minerul BTC de ultimă generație al Intel va putea oferi o performanță echilibrată de 40,4 TH/s consumând 2.293 W de putere – înregistrând un consum redus de energie de 56,97 jouli pe terahash (J/TH). În comparație cu hardware-ul Bitmain, minerul Antminer S19j ASIC Bitcoin consumă 3.100 W pentru a furniza până la 90 TH/s la temperatura camerei, rezultând o eficiență de 34,5 J/TH.

În plus, hardware-ul va avea, de asemenea, opțiunea de a funcționa în moduri de înaltă performanță și de economisire a energiei pentru a optimiza raportul energie-cost în diferite grade de eficiență în minerit.

Intel nu a anunțat încă o dată pentru lansarea sa oficială, împreună cu cerințele tehnice ale configurației miniere de a doua generație.

Dificultatea de extragere a rețelei Bitcoin menține o tendință ascendentă, prezentând un indiciu puternic al rezistenței în creștere împotriva atacurilor de rețea.

La apogeul său, Bitcoin a înregistrat o rată de hash de 248,11 exahash-uri pe secundă (EH/s) pe 13 februarie, după ce a sărit cu 31,69% de la 188,40 EH/s într-o singură zi .

Odată cu creșterea ratei de hash, echipamentele miniere BTC trebuie să evolueze pentru a oferi performanțe mai mari, consumând în același timp aceeași energie comparativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.