Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intel investeşte 4,6 miliarde de dolari într-o nouă fabrică de semiconductori şi o facilitate de testare în Polonia

https://citywireselector.com/news/semiconductor-valuations-make-sector-hard-to-justify-tech-outperformer/a1515871
semiconductori

Intel a anunţat vineri că va investi până la 4,6 miliarde de dolari într-o nouă fabrică de semiconductori şi o facilitate de testare în apropiere de Wrocław, Polonia, care ar urma să devină operaţională în 2027, ca parte a planului de investiţii din Europa de 88 miliarde de dolari, pentru a-şi majora producţia de cipuri, transmite Reuters.

Compania americană anunţase anul trecut că intenţionează să construiască un mare complex de cipuri în Germania, alături de facilităţi în Irlanda şi Franţa, încercând să beneficieze de atenuarea reglementărilor privind finanţarea şi ajutoarele de stat, ca parte a planurilor Comisiei Europene de a reduce dependenţa continentului de aprovizionarea cu cipuri din SUA şi Asia, potrivit Agerpres.

La noua unitate din Polonia vor lucra 2.000 de angajaţi şi vor fi create câteva mii de noi slujbe în timpul fazei de construcţie, iar furnizorii vor face şi ei angajări, a precizat Intel într-un comunicat.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a numit uzina Intel "cea mai mare investiţie greenfield din istoria ţării".

Compania americană, care este prezentă în Polonia de 30 de ani şi are 4.000 de angajaţi, a precizat că a ales această ţară datorită infrastructurii şi talentelor disponibile, şi a atras atenţia că fabrica este aproape de planificata unitate din Germania.

Intel, sub conducerea directorului Pat Gelsinger, investeşte miliarde de dolari în construirea de fabrici pe trei continente, pentru a-şi recâştiga dominaţia în producerea de cipuri şi a concura mai bine cu rivalii AMD, Nvidia şi Samsung.

De asemenea, în Ohio, SUA, Intel intenţionează să investească până la 100 miliarde de dolari în una din cele mai mari unităţi globale de producere a cipurilor.

Criza globală de cipuri şi blocajele apărute de-a lungul lanţurilor de aprovizionare au creat un adevărat haos pentru constructorii de automobile, furnizorii de servicii de sănătate, operatorii de telecomunicaţii şi alte companii.

În prezent, majoritatea cipurilor folosite de companiile europene vin de la trei furnizori asiatici: Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), Samsung şi United Microelectronics.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.