Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Internat în spitalul Județean Suceava, Gheorghe Flutur face un apel către colegii din PNL

flutur

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, liberalul Gheorghe Flutur. internat după ce a fost diagnosticat cu coronavirus, cere autorităţilor ca Spitalul Judeţean să nu fie transformat în spital pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

Citește și: Streinu Cercel solicită convocarea CSAT: 'E momentul ca președintele României să se implice în mod direct. Nu mai avem timp'

”Spitalul vechi - cu pavilioanele de boli infecţioase, pneumologie, dermatologie, îngrijiri paliative deţin în total 218 paturi şi au un ATI propriu - să fie destinat în această perioadă bolnavilor de COVID-19. Spitalul nou să fie menţinut pentru tratarea celorlalte categorii de bolnavi”, propune Flutur.

El argumentează că Judeţul Suceava, cu o populaţie de peste 750.000 de locuitori are nevoie de acest spital ”ca de aer” pentru intervenţii unice care pot fi făcute doar aici: maternitate grad 3, radiologie intervenţională, cardiologie intervenţională, imagistică deosebit de performantă, piciorul diabetic, neurologie, recentul laborator de medicină nucleară cu dotări de ultimă generaţie, oncologie, recentul ambulatoriu, urologie, gastroenterologie, UPU cu intrarea integrala în funcţiune, inclusiv CT şi radiologie.

„Sunt secţii care nu se mai găsesc la acest nivel în alte spitale din judeţul Suceava. Sunt argumente de care trebuie să se ţină cont pentru celelalte categorii de bolnavi. Nu trebuie blocate aceste secţii”, afirmă Gheorghe Flutur.

El spune că a cerut Prefectului de Suceava aducerea de containere pentru a crea un triaj epidemiologic în afara pavilioanele existente, iar dacă va creşte numărul de bolnavi COVID-19, să se aibă în vedere şi alte spitale din judeţ, la care Ministerul Sănătăţii să aloce fonduri de care e nevoie.

”Pentru Spitalul din Fălticeni, cu 400 de paturi, recent terminat, am cerut de urgenţă 15 milioane de lei pentru dotare.
Este o perioadă foarte grea pentru noi toţi - pentru suceveni şi pentru toată lumea. Ne trebuie raţiune, înţelepciune, solidaritate şi acţiune rapidă. Îmi exprim speranţa că toţi cei care trebuie să decidă, vor ţine cont de argumentele mele”, conchide Flutur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.