Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Internet 5G, de când va fi disponibil

lemondeinformatique.fr
5g

În jurul anului 2020, internetul pe aparate mobile va fi dominat de 4G - este ceea ce reiese dintr-un studiu anual asupra evoluţiei internetului efectuat de compania Cisco. Este necesar 4G pentru o videotelefonie eficientă, trimiterea rapidă de videoclipuri de fotografii de înaltă rezoluţie, descărcarea pe aparate mobile cu rezoluţii de ecran superioare, scrie belgium-iphone.lesoir.be, potrivitAgerpres

Datorită, între altele, creşterii permanente a puterii comuncării video, traficul de date mobile la scară mondială se va mări de opt ori în următorii cinci ani. Circa 70% din traficul de date mobile va trece prin reţelele 4G. Paralel cu succesul 4G, debitul reţelelor mobile va creşte şi el, urmând să se tripleze în cinci ani, ajungând la 6,5 Mbps în 2020, faţă de 2,0 în prezent. 

În 2020, traficul mondial de date mobile va atinge 30,6 exaocteţi pe lună, de zece ori mai mult decât în 2015 şi de 120 de ori mai mult decât în 2010. "Ca să fie mai clar, acest lucru înseamnă că fiecare om de pe glob va trimite atunci 2,5 filme video pe zi. Datorită acestei explozii a traficului de date pe aparate mobile la nivel global trebuie să lucrăm la dezvoltarea unei noi conexiuni via 5G", arată Pol Vanbiervliet, director general al Cisco Belgia. 

În 2020, 72% din parcul de aparate şi de conexiuni mobile vor fi inteligente (smart), de două ori mai mult decât în 2015. Conform estimărilor, aparatele inteligente ar urma să reprezinte 98% din traficul de date mobile în jurul anului 2020, 81% fiind asigurate de smartphone-uri. Tot în 2020, mai mulţi oameni vor dispune de un aparat mobil (5,4 miliarde) decât de electricitate (5,3 miliarde), de apă curentă (3,5 miliarde) sau de maşină (2,8 miliarde). 

Potrivit lui Rajeev Suri, CEO la Nokia, preluat de lemondeinformatique.fr, 5G ar putea veni mai repede decât s-a prevăzut, mai multe elemente de normă ale viitoarei generaţii de comunicaţii mobile putând fi definite din acest an. 

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute în ajunul Mobile World Congress 2016 (MWC), care a avut loc la Barcelona între 22 şi 25 februarie, Rajeev Suri a declarat că viitoarea generaţie de reţele mobile va fi definită "în mod concret" până la sfârşitul acestui an. În prezent, estimările oficiale prevăd o finalizare completă a normei 5G până în 2020, însă CEO al Nokia apreciază că cererea este prea puternică pentru a aştepta până atunci. "Anul 2020 va corespunde probabil desfăşurării mondiale şi masive a noii norme, însă primele dezvoltări ar trebui să aibă loc din 2017, cu o creştere a puterii până în 2020", a afirmat el. 

"În acest stadiu, utilizatorii şi operatorii îşi dau deja bine seama de ce le poate aduce 5G, mult mai mult decât la elaborarea 3G sau 4G", a adăugat Rajeev Suri. "Unele servicii vor fi instalate înaintea finalizării oficiale a 5G, iar elaborarea normei avansează mai repede decât s-a prevăzut", a încheiat el, citat de lemondeinformatique.fr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.