Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intervenții chirurgicale minim-invazive pentru o gamă largă de patologii la Spitalul Clinic SANADOR

Chirurgia generală abordează tratamentul patologiilor chirurgicale abdominale dar și al altor afecțiuni ce necesită implicarea tehnicilor chirurgicale speciale din sfera endocrină, toracică, ginecologică, urologică, oncologică sau traumatică.

Patologiile chirurgicale, indiferent de natura lor, benigne sau maligne, pot fi tratate clasic, laparoscopic, sau robotic. Intervențiile chirurgicale minim-invazive au multiple avantaje, mai ales în ceea ce privește recuperarea pacientului post-operator, și reluarea mai rapidă a activităților zilnice.

Chirurgia laparoscopică oferă pacienților avantaje incontestabile, precum durere postoperatorie redusă, recuperare rapidă și spitalizare mai scurtă.

În cadrul departamentului de Chirurgie generală din Spitalul Clinic SANADOR, echipele chirurgicale sub îndrumarea Dr.Bogdan Marțian (foto), Doctor în Științe Medicale, Șeful Secției de Chirurgie Generală din Spitalul Clinic SANADOR, practică o gamă largă de intervenții laparoscopice pentru multiple patologii chirurgicale, printre care se numără:

-        Colecistectomia – intervenție pentru complicațiile litiazei veziculare;

-        Hernii hiatale și boala de reflux gastroesofagian;

-        Acalazia cardiei;

-        Gastrectomii parțiale sau totale pentru patologie benignă și malignă;

-        Splenectomii;

-        Cura herniilor abdominale și inghinale;

-        Intervenții în sfera ginecologică (histerectomii, anexectomii);

-        Intervenții pentru patologia digestivă oncologică (cancer de rect, cancer sigmoidian, cancer colon ascendent).

Cea mai avansată chirurgie minim invazivă este chirurgia robotică, iar la SANADOR, cu ajutorul sistemului robotic de ultimă generație da Vinci Xi, se pot efectua o varietate de intervenții robotice atât pentru patologia benignă cât și cea malignă.

Chirurgia robotică permite medicului chirurg să efectueze intervenții minim invazive cu ajutorul unui set avansat de instrumente și cu o vedere tridimensională de înaltă rezoluție a câmpului operator. Chirurgia minim invazivă cu robotul da Vinci este utilizată în principal în intervenții din sfera chirurgiei generale, urologiei și ginecologiei.

Procedurile chirurgicale care pot fi realizate robotic, din sfera chirurgiei generale, includ: rezecțiile de colon, rezecțiile de rect, chirurgia bariatrică, tratamentul herniilor inghinale și ventrale, gastrectomiile, tratamentul herniilor hiatale și al bolii de reflux gastroesofagian, cura achalaziei, chirurgia pancreasului, chirurgia splinei.

Pentru pacient, beneficiile chirurgiei robotice includ o spitalizare scurtă, mai puține complicații (precum infecțiile), durere și sângerare reduse, recuperare rapidă, cicatrici mai mici și mai puțin vizibile, alături de o siguranță sporită prin acuratețea mai bună a actului chirurgical.

„Abordul robotic, datorită avantajelor tehnologice (imagine 3D HD, instrumente articulate și precizie sporită), permite o acuratețe superioară și siguranța menajării structurilor nervoase, cu prognostic operator mai bun”, explică Dr. Bogdan Marțian, șeful Secției de Chirurgie Generală din Spitalul Clinic SANADOR.

Decizia asupra tipului de intervenție chirurgicală trebuie luată în urma discuției pacientului cu medicul curant, în care să fie explicate opțiunile disponibile și dacă este posibilă și recomandată intervenția prin chirurgie robotică. Ca orice tip de chirurgie, și chirurgia robotică prezintă riscuri. La fel ca alte tipuri de chirurgie minim invazivă, în cazurile complicate, chirurgia robotică poate necesita conversia la chirurgia deschisă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.