Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU cu Răzvan Sava: Domnul Piedone mă susține pentru funcția de primar și îi mulțumesc!

cartolina-sava-300x250

STIRIPESURSE.RO vă prezintă un interviu cu actulul primar general interimar al Capitalei, dar candidat al PNL pentru Primăria Sectorului 4 al Capitalei. Răzvan Sava ne vorbește pe șleau despre relația sa cu fostul primar Cristian Popescu Piedone și despre promisiunile făcute deja cetățenilor din Sectorul 4 al Capitalei.

Vezi și: Firea mănâncă floricele în fața televizorului. E bine sau nu?

1.Când, cum și cine v-a influențat să candidați la Primărie?

După ce am preluat funcția de Primar General interimar al Capitalei am realizat cât de multe provocări sunt pentru un om politic în funcția de edil. Am văzut și cât de multe probleme au bucureștenii, ce lipsă de transparență e în administrație. Am decis că trebuie să mă implic. Colegii mei liberali mi-au acordat onoarea de a-i reprezenta la sectorul patru. Un sector greu, acaparat, după plecarea lui Piedone, de gașca PSD-Băluță.

2.Ce veți face în prima zi ca primar?

Încă din prima zi trebuie pusă ordine în Primăria sectorului patru. Acum numai ordine nu avem acolo. Lucrurile au început să se degradeze vizibil după plecarea fostului primar. Acum e haos, lipsă de decizie, paralizie generală. Dacă asta mai durează, cu PSD și Băluță, atunci tot ce a acumulat bun sectorul patru în ultimii ani se va duce de râpă. Deci, ordine! Repede!

3.Ce calități vă recomandă pentru a conduce comunitatea sectorului în care candidați?

Eu cred că sunt un om al soluțiilor. Profesia mea este aceea de inginer. Am pus o firmă pe picioare, am administrat-o, am dat locuri de muncă unor oameni. Am fost șase luni iterimar la Capitală și am arătat că, dacă suntem transparenți în decizii și intrasigent cu furnizorii de servicii, pe care le plătesc bucureștenii din banii lor, atunci acesta e un beneficiu direct pentru cetățean. Asta vreau să fac și la sectorul patru: ordine, transparență, soluții.

4.Soluția dumneavoastră pentru locurile de parcare.

E nevoie de ordine în trafic, fără îndoială. Trebuie să sistematizăm traficul, să creăm sensuri unice, e nevoie de un nou proict pentru managementul traficului pentru și astfel vom putea oferi cetățenilor soluții pentru a-și parca mașinile. Parcările supraetajate reprezintă soluția inteligentă, care poate fi pusă rapid in aplicare. De asemenea încurajarea folosirii mijloacelor de transport în comun, acolo unde există, ca deplasare între puncte intermediare. Asta înseamnă să-ți lași mașina la metrou într-o parcare civilizată și să-ți continui drumul cu metroul, de exemplu. Mai ieftin și mai rapid.

5.Ridicarea mașinilor mai este o soluție?

Nu cred. Au fost și multe abuzuri în această soluție. Trebuie să le oferi oamenilor alternative de parcare și abia pe urmă să-i sancționezi drastic dacă nu foloses toate aceste alternative. Dar acum mulți șoferi nu au alternativă. Bun, nici nu trebuie încurajat haosul. Amenzile sunt suficiente și trebuie aplicate.

6.Numiți cele mai urgente 3 probleme din sectorul unde candidați

Anveloparea blocurilor, fluidizarea traficului și asfaltări, mai multe spații verzi și locuri de agrement.

7.Care e modelul dumneavoastră de primar și de ce? (nu doar din România)

Pache Protopopescu, considerat primarul care a inventat Bucureștiul așa cum îl avem acum. În trei ani a schimbat fața orașului. Mi-aș dori să fiu un asemenea edil în sectorul patru.

8.Vă este frică de DNA?

N-am niciun motiv. N-am încălcat legea. Dimpotrivă sunt un susținător fervent al aplicării legii. Așa cum s-a întâmplat la deschiderea Arenei Naționale.

9.Care a fost cea mai grea problemă cu care v-ati confruntat în campanie.

Campaniile așa cum au fost reglementate prin noua lege îți limitează posibilitățile de a comunica cu alegătorii. Dar tot răul spre bine. Trebuie să fim mai dinamici și mai inventivi.

10.Aveți o sumă de bani. Ce alegeti să faceți mai repede: astuparea gropilor din asfalt, locuri de joaca pentru copii sau ajutor social pentru familiile nevoiașe?

Oamenii nevoiași nu pot fi ajutați dacă nu avem bani la bugetul local. Banii la buget vin din taxe și impozite. Grosul taxelor și impozitelor vine de la antreprenori și investitori. Investitorii fug de orașele cu gropi în asfalt sau infrastructură precară. Deci ecuația e simplă – începi cu gropile din asfalt și pe urmă ai bani mai mulți pentru nevoiași. Ai bani mai mulți pentru parcuri și locuri de joacă pentru copii.

11. De ce ați bătut palma cu Piedone?

Domnul Piedone mă susține pentru funcția de primar și îi mulțumesc pentru asta. A făcut lucruri bune pentru sectorul patru, nu mai poate candida anul acesta și avem amândoi un obiectiv comun – să nu lăsăm sectorul patru pe mâna PSD. Altfel, tot ce s-a făcut bun în acești ani se va duce pe Apa Sâmbetei.

12. Conducerea centrală a partidului nu pare mulțumită de asocierea dvs. cu Piedone.

Repet, domnul Piedone, din partea PPUSL, pentru că nu are candidat la funcția de primar, mă susține pe mine pentru această funcție. Nu văd nimic rău în asta. Liberalii votează Sava și lista PNL la sectorul patru, PPUSL votează Sava și lista lui Piedone. Nu avem niciun fel de alianță politică sau electorală. Avem obiective comune și un adversar comun: PSD. Care este și adversarul PNL la nivel național.

13. Credeți că vă face bine că v-ați pictat pe față alături de fostul primar Piedone? Nu e sta un lucru neserios?

Era o zi de week- end, eram în Parcul Copiilor, ne relaxam. Oamenii se mai și relaxează. Și noi candidații trebuie să știm când să ne relaxăm. Campania e dură, dar sunt și momente de acest gen. Nu văd nimic rău în asta.

14. Cum stați cu Pasajul de la Piața Sudului? Ați făcut niște promisiuni

Urmăresc zilnic lucrările acolo.  Am ajuns aproape de 80% stadiul de realizare. mai avem puțin.Mi se dau în continuare asigurări că totul se va finaliza pe 30 iunie așa cum am promis bucureștenilor. Ne vom respecta termenele.

15. Aveți afaceri cu statul?

Nu mai am afaceri de niciun fel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.