Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundaţii în Vietnam şi Cambodgia: Șapte morţi, mii de persoane evacuate

AFP
vietnam, inundatii

Cel puţin cinci persoane au murit în Vietnam şi alte două în Cambodgia în urma inundaţiilor provocate de aversele violente care au afectat mii de locuinţe, iar zeci de mii de rezidenţi au trebuit să fie evacuaţi, au anunţat sâmbătă reprezentanţii autorităţilor locale însărcinate cu gestionarea catastrofelor naturale, informează AFP, potrivit AGERPRES.

În provinciile cambodgiene Pursat, Battambang şi Pailin, sute de familii au fost obligate să îşi părăsească locuinţele din cauza inundaţiilor provocate de ploile abundente care s-au abătut asupra acestor regiuni.

"Un copil de doi ani şi un bărbat de 57 de ani au murit înecaţi în inundaţii", a declarat Seak Vichet, purtător de cuvânt al Comitetului naţional cambodgian însărcinat cu gestionarea catastrofelor.

Autorităţile locale nu au deocamdată o viziune clară asupra amplorii pagubelor materiale şi în privinţa numărului de persoane afectate, aşteptându-se la o agravare a situaţiei în cursul zilei de duminică.

În provincia Battambang, soldaţii şi poliţiştii cambodgieni au folosit corzi de salvare pentru evacuarea persoanelor vârstnice şi a copiilor, care se agăţau de pneuri ce pluteau pe apele al căror nivel era în creştere.

Olguța Vasilescu, replică pentru Violeta Alexandru: 'Lasă lecțiile și discursul politic de campanie că noi am fost răi și tu ești Zâna Bună a pensionarilor'

În centrul Vietnamului, unde au căzut aproape 1 metru cub de precipitaţii în ultimele zile, cinci persoane au murit şi alte opt au fost date dispărute, în contextul în care peste 33.000 de locuinţe au fost inundate şi peste 26.000 de persoane au fost evacuate, au precizat autorităţile cu rol de gestionare a catastrofelor naturale.

Autostrada naţională care leagă nordul de sudul ţării a fost inundată, iar cursele aeriene interne au fost anulate, potrivit companiilor mass-media locale.

În Thailanda, drumurile s-au transformat în cursuri de apă şi circa 200 de locuinţe au fost inundate în provincia Nakhon Ratchasima.

Potrivit guvernatorului local Vichien Chantaranothai, districtul Pal Chong este cel mai afectat, cu 8.000 de locuinţe şi 12.000 de locuitori afectaţi de inundaţii.

"Adâncimea apei este de trei metri în anumite locuri", a declarat el în faţa reprezentanţilor presei.

Parcul Naţional Khao Yai a fost închis.

În Laos, inundaţiile au provocat pagube materiale în satele şi orezăriile aflate de-a lungul râurilor Xepon şi Xebanghieng, în provincia Savannakhet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.