Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiţiile nete realizate în economie, în al treilea trimestru, au scăzut cu 1,5% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, până la 21,06 miliarde lei

adevarul
FSDI Fondul Suveran de Investiții

Investiţiile nete realizate în economia României, în al treilea trimestru, au scăzut cu 1,5% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, până la 21,06 miliarde lei (4,53 miliarde euro), în timp ce avansul pe primele nouă luni este de 2,7%, potrivit datelor transmise, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS), informează News.ro.

În al doilea trimestru, investiţiile nete realizate în economia României au scăzut cu 0,2% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, până la 17,92 miliarde de lei.

În al treilea trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, au fost înregistrate scăderi la lucrările de construcţii noi cu 14,3% şi la alte cheltuieli cu 7,6%. Creştere s-a înregistrat la elementul de structură utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 15,4%.

În primele nouă luni din 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 2,7%, până la 54,596 miliarde de lei, creştere înregistrată la următoarele elemente de structură: alte cheltuieli cu 31,3% şi la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 8,8%.

În schimb, investiţiile în lucrări de construcţii noi au scăzut cu 8,2% în primele nouă luni.

Citește și: Ritmul de creștere al comerțului exterior chinez se domolește

Investiţiile nete realizate în economia României au însumat anul trecut 77,96 miliarde lei, fiind în creştere cu 6,4%, comparativ cu anul 2016.

Investiţiile nete reprezintă cheltuielile destinate creării de noi mijloace fixe, dezvoltării, modernizării şi reconstrucţiei celor existente, precum şi valoarea serviciilor legate de transferul de proprietate asupra mijloacelor fixe existente şi al terenurilor preluate cu plată de la alte unităţi sau de la populaţie (taxe notariale, comisioane, cheltuieli de transport, de manipulare etc.).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.