Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioan Deneș: Directiva privind apa potabilă este una dintre priorităţile pe Mediu ale Preşedinţiei României la Consiliul UE

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam Ioan Deneş

Propunerea de modificare a Directivei privind apa potabilă este una dintre priorităţile majore din domeniul Mediului a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene (UE), a declarat, marţi, la Bruxelles, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, înaintea începerii Reuniunii Consiliului de Mediu, potrivit Agerpres.

"În cadrul reuniunii de astăzi a Consiliului de Mediu, pe care o voi co-prezida cu doamna vicepremier, Graţiela Gavrilescu, vom avea discuţii referitoare la propunerea de modificare a Directivei privind apa potabilă. După cum cunoaşteţi, acest dosar este una dintre priorităţile majore din domeniul mediului ale Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Am lucrat intens în primele două luni ale anului pe acest dosar şi sperăm ca azi să avem discuţii constructive care să permită agrearea unei abordări generale pe acest dosar", a afirmat Deneş. 

Oficialul a adăugat că propunerea de modificare a Directivei privind apa potabilă reprezintă o iniţiativă semnată de 1,8 milioane de locuitori din Uniunea Europeană (UE).

Citește și: Grațiela Gavrilescu: Pactul global de mediu reprezintă viitorul consolidat al acordului privind legislaţia internaţională de mediu

"Este o iniţiativă a cetăţenilor din ţările membre ale Uniunii Europene. Peste 1,8 milioane de cetăţeni din Uniunea Europeană au semnat această propunere de modificare a Directivei şi are în vedere două elemente importante. În primul rând, o nouă abordare privind materialele care intră în contact cu apa potabilă şi dreptul cetăţenilor din Uniunea Europeană de a avea acces la apă potabilă", a precizat Ioan Deneş. 

Ministrul român al Mediului, Graţiela Gavrilescu, prezidează, marţi, la Bruxelles, alături de ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, Reuniunea Consiliului de miniştri ai Mediului din UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.