Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis vrea la șefia NATO. Alina Gorghiu reacționează la ironiile lui Băsescu: 'Această candidatură este pentru România şi în beneficiul ei'

Facebook
Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat miercuri că preşedintele Klaus Iohannis este unul din oamenii care a adus un plus valoare în politica europeană şi nu numai şi avem toată legitimitatea să solicităm, pentru România, această poziţie de secretar general al NATO, pentru că preşedintele Klaus Iohannis reprezintă, în această situaţie, România. „Sper să înţelegem că acest proiect este pentru România, această candidatură este pentru România şi în beneficiul ei”, a arătat Gorghiu.

”Eu sunt un om foarte atent la politica europeană, graţie poziţiilor publice pe care le-am deţinut de preşedinte interimar al Senatului, de vicepreşedinte pentru politică Externă, acum ca ministru al Justiţiei, membru al adunării parlamentare. Am fost foarte atentă la politica europeană din ultimii ani de zile şi vreau să vă spun un lucru pe care nu avem cum sa nu-l remarcăm, cei care suntem atenţi la politica europeană. Preşedintele Klaus Iohannis este unul din oamenii care a adus un plus valoare în politica europeană şi nu numai. Este un om cu experienţă, unul dintre pilonii grei la nivel de instituţii europene. Prezenţa dumnealui a schimbat foarte multe decizii şi a făcut ca Europa să fie sensibilă la mesajele din Estul Europei”, a afirmat Alina Gorghiu.

Citește și: Traian Băsescu, ironic după anunțul lui Iohannis: N-am crezut că se scoate la concurs postul de secretar general al NATO

”Sigur, mi-aş dori extraordinar de mult şi cred că avem toată legitimitatea să solicităm, pentru România, pentru că preşedintele Klaus Iohannis reprezintă, în această situaţie, România, o poziţie atât de semnificativă la nivel mondial”, a completat Gorghiu.

Ea a menţionat că faptul că Secretarul General al NATO ar putea avea în premieră un european din Est este un lucru extraordinar de bun.

”Beneficiază de susţinere, are toate argumentele necesare pentru a ocupa această poziţie şi sper să înţelegem că acest proiect este pentru România, această candidatură este pentru România şi în beneficiul ei”, a mai afirmat Alina Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.