Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu dă de pământ cu Klaus Iohannis: 'Planul de redeschidere a şcolilor e o capcană electorală. Va fi un balamuc'

2.bp.blogspot.com
ion cristoiu

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că, deşi bine intenţionat, planul anunţat de preşedintele Iohannis pentru redeschiderea şcolilor din 14 septembrie nu inspiră încredere şi va genera nu numai degringoladă, dar şi o sursă de afaceri, cu mita aferentă, pentru digitalizarea învăţământului, anunță MEDIAFAX.

Ion Cristoiu spune că planul prezentat miercuri de preşedintele Iohannis este o capcană electorală deoarece tot ce şeful statului la ora actuală este de chibiţ electoral al PNL.

Citește și: Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

„Descentralizarea care în principiu este pozitivă. Ea trebuia făcută însă din martie. Faptul că face acum descentralizarea vizează trecerea responsabilităţii de organizare pe seama consiliilor judeţene care acum sunt conduse de PSD, pe seama primarilor, majoritatea PSD, iar analiza dacă e verde, galben sau roşu e făcută la Bucureşti. Deci monitorizarea e făcută la Bucureşti şi noi am văzut cum se introduc comune în carantină pentru că vrea Raed Arafat. Poate fi o uriaşă sursă de abuzuri. Dacă se închid şcolile, au bătaie de cap autorităţile locale, nu Guvernul. Doi, aplicarea acestor coduri, verde, galben, roşu, nu e posibilă în România. Un exemplu, în momentul în care se închid şcolile dintr-o comună, părinţii trebuie să stea acasă. Şcolile poate stau închise o săptămână. Părintele ce face, unde se duce, face adrese? Apoi se deschide şcoala şi se închide iar peste două săptămâni, iar o nouă adresă. Apoi, vine problema birocraţiei, trebuia să ia hârtie. De unde ia, de la Primărie, de la şcoală. Şi aşa micile firme sunt la pământ şi acum să mai plătească şi pe unul care vrea să stea acasă cu copilul... Deci din punctul ăsta de vedere va fi un balamuc”, a avertizat publicistul.

Ion Cristoiu atrage atenţia că din planul prezentat de Klaus Iohannis lipsesc măsurile de siguranţă sanitară care vor fi luate în şcoli.

Citește și: Atac dur la adresa Ministrului Muncii: Sunteți de o incompetentă inadmisibilă! Nu ați făcut nimic

„Din planurile acestea lipseşte un lucru fundamental: măsurile de protecţie din şcoli, cum se păstrează distanţa între elevi, în bănci, dacă sunt suficienţi profesori. Toate aceste măsuri vor fi luate de autorităţile locale. În plus, noi avem de-a face cu elevi, care vor ieşi în pauză. Vor sta la 2 m distanţă, vor purta măşti? Dacă cei care ne impun nouă milităria în materie de măsuri de protecţie ar fi fost cinstiţi, ar fi atacat asta, că nu-i interesează deschiderea şcolilor în funcţie de culori, ci măsurile care se iau”, a subliniat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că ar fi trebuit luate măsuri care să revoluţioneze învăţământul online în România.

„Învăţământul online nu înseamnă că elevii şi profesorii să fie faţă în faţă prin zoom, ci online-ul înseamnă prezenţa profesorului să fie cât mai mică şi să fie înlocuită cu multimedia, cu ceva la care elevul se uită. Acum, spre deosebire de starea de urgenţă, învăţământul online se presupune că e pe termen nelimitat, şi-atunci noi trebuia să facem o revoluţie”, a spus publicistul.

De asemenea, Ion Cristoiu avertizează asupra intereselor care gravitează în jurul dotării şcolilor cu tablete, laptopuri şi conexiune la internet.

Citește și: Ludovic Orban, despre redeschiderea restaurantelor: Este chiar posibilă în două etape .

„Nu mai spun despre afacerea cu tablete. Au anunţat că vor fi cumpărate 200.000 de tablete, cu conexiune la internet. Nu ştim, abonamentul este pe numele elevului, este plătit de stat în numele elevilor, cine plăteşte dacă se depăşeşte numărul de descărcări, cum dovedesc cei care nu au echipamente de internet acasă pentru a putea primi tablete, de la cine aduc adeverinţe, cine îi verifică dacă declară pe propria răspundere. Nu în ultimul rând, ce comerţ se va face cu aceste tablete. Ele trebuiau deja achiziţionate, sunt 200.000. Ia destul de mult timp să o pui la punct, să descarci aplicaţii (...) Vor fi nişte interese. 200.000 de tablete este o afacere a Microsoft înfloritoare. Vă imaginaţi ce bătălie de mită va fi pe trei lucruri: tablete, laptopuri şi abonamente de internet (...) Nu am încredere în acest program, chiar dacă e bine intenţionat, pentru că tot ce face Klaus Iohannis este electoral şi suspectezi că nu are legătură cu şcoala”, a mai spus publicistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.