Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu îl DESFIINȚEAZĂ pe Klaus Iohannis: Se dă huța la Cotroceni. E arogant, plin de el

ion cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu critică în termeni duri atitudinea președintelui Klaus Iohannis, care a refuzat să detalieze în fața presei motivele pentru care a respins propunerile PSD pentru Ministerul Dezvoltării și Transporturilor.

"Are importanță că președintele României, cel care se dă huța la Cotroceni pe banii contribuabililor și e protejat de Garda pretoriană a lui Lucian Pahonțu, tot pe banii de la Buget, are obligația de a explica nu presei, nu PSD, nu Vioricăi Dăncilă sau lui Liviu Dragnea, ci opiniei publice de ce a refuzat mai nou pe Olguța Vasilescu și pe Mircea Drăghici. Tot ceea ce face el de vreo lună de zile în chestiunea revocării nu e un fleac, un fel de partidă de table în weekendul de la Sibiu. E o chestiune care interesează opinia publică. Întreaga opinie publică și nu numai cea întruchipată de electoratul PSD. Pînă la urmă Guvernul nu e al PSD, așa cum președinția nu e a familiei Iohannis, alături de multele case de la Sibiu și de aiurea. E Guvernul României. Repet ce am mai spus de atîtea ori. Ca parte a Puterii executive, Klaus Iohannis nu e obligat să semneze ca primarul. Principiul dublei chei îl obligă să cumpănească înainte de a semna propunerile de miniștri. Și dacă o face și dacă nu o face, el are însă datoria – una dintre datoriile minime de președinte – să se explice, să se justifice. Nu în fața Guvernului sau a PSD, ci în fața presei, purtătoarea de cuvînt a opiniei publice. Ce face Klaus Iohannis? La întrebarea pusă în numele opiniei publice el răspunde arogant, plin de el, (nu e El Președinte cu p mare?) ca presa să studieze scrisorile trimise Guvernului. Presa independentă le-a studiat. Și în afară de argumente Așa vreau eu! Dacă nu vă convine vă vîră SRI microfoane și în fund, iar Augustin Lazăr vă cheamă la Parchet!, presa independentă n-a găsit. Dar chiar și în aceste condiții, un președinte de republică democratică, un președinte de standarde europene, care știe că vremea lui Statul sînt eu! a apus de cîteva secole, un președinte conștient că nu e unsul lui Dumnezeu, ci un Înalt funcționar, în slujba cetățenilor, catadicsește să se explice și să se justifice opiniei publice. Numai și pentru astfel de aroganțe insultătoare, de tip care nu dă doi bani pe propriul popor, Klaus Iohannis trebuia suspendat de mult", scrie Ion Cristoiu pe blogul său.

Citește și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.