Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, ipoteză INCEDNIARĂ: planul ascuns al lui Vasile Blaga. Mizele reuniunii din Modrogan

cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu vine cu o ipoteză incendiară, după celebra întâlnire a foștilor PDL-iști, din Modrogran. Cristoiu susține că această întâlnire a reprezentat o doua vânzare a vechiului PDL de către Vasile Blaga, cel care își dorește la schimb un loc călduț pe lista de europarlamentare.

Tudorel Toader explică care va fi misiunea viitorului șef al DNA: LISTA de sarcini pentru înlocuitorul lui Kovesi

”Presupunînd că temeiul reuniunii l-a reprezentat îngrijorarea foștilor PDL-iști față de ceea ce se întîmplă în partidul din care fac parte, normal ar fi fost ca la reuniune să fie invitat președintele PNL, Ludovic Orban. Din faptul că n-a fost invitat au răsărit multe speculații despre o posibilă lovitură de stat anti-Orban din PNL avînd drept nucleu pe foștii PDL-iști. Speculații lesne de combătut dacă ne gîndim că reuniunea a avut acceptul lui Ludovic Orban, ba mai mult că șeful PNL nici n-a tresărit la ceea ce participanții au numit critici ale politicii PNL. Mult mai important, reuniunea, deși n-a făcut-o fățiș a fost una de menținere a lui Ludovic Orban în fruntea partidului. Slăbiciunile semnalate de reuniune își au cauza exclusiv în prezența lui Ludovic Orban în fruntea partidului. E ceea ce spun pe la colțuri nemulțumiții reali din partid, toți dintre foști lideri PNL. De aceștia se teme Ludovic Orban și nu de foștii lideri PDL, dispăruți din spațiul public în ultimii ani.

Misterul reuniunii se dezleagă în clipa în care știm cine a fost inițiatorul și organizatorul întîlnirii:

Vasile Blaga, cel care în 2014 a vîndut partidul pentru pe un dolar găurit.
Cum să credem că după ce a comis una dintre cele mai mari crime politice postdecembriste – asasinarea unui partid de importanța PDL – Vasile Blaga, cuprins de remușcări s-a gîndit fie și o clipă la altcineva decît la el?
Din informațiile pe care le deținem, Vasile Blaga moare să ajungă europarlamentar în 2019. Se pare că avantajele uriașe aduse de condiția de europarlamentar seduc tot mai mult pe politicienii rom'ni. Punerea lui Vasile Blaga pe lista scurtă a candidaților PNL nu e însă un lucru ușor. Pe de o parte pentru că Vasile Blaga are o imagine suficient de boțită pentru a trage partidul în jos la concurență cu USR și Partidul lui Dacian Cioloș (e vreo deosebire pentru electoratul TeFeList între Vasile Blaga și Liviu Dragnea?!), pe de alta pentru că primele locuri pe listă sunt rîvnite de întreaga camarilă a lui Ludovic Orban. Cum însă Ludovic Orban e contestat în partid de lideri PNL din fostul partid, între Vasile Blaga și Ludovic Orban s-a încheiat o negustorie.
Vasile Blaga îi oferă lui Ludovic Orban sprijinul Grupării PDL-iste în confruntarea cu PNL-iștii care vor să-l dea jos, iar Ludovic Orban îi dă un loc celui poreclit Buldogul pe lista scurtă a candidaților PNL la europarlamentare.

La reuniune nu s-a discutat o clipă situația foștilor lideri PDL de trecuți pe linia moartă a politicii active a PNL.

Dacă s-ar fi întîmplat asta, dacă reuniunea s-ar fi încheiat cu un document cuprinzînd aduse de participanți actualei politici a PNL condus de Ludovic Orban, inclusiv, dacă nu mai ales, scoaterea din jos a foștilor lideri PDL, am fi putut vorbi de un gest al lui Vasile Blaga de remușcare față de vînzarea PDL din 2014.
Cum așa ceva n-a fost, putem spune că avem de face cu o nouă vînzare a PDL de către Vasile Blaga.
O reuniune de sprijin sugerat în schimbul punerii pe lista scurtă a candidaților la europarlamentare”, susține Ion Cristoiu, pe blogul personal.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.