Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, ipoteză INCENDIARĂ pentu Liviu Dragnea: marea greșeală făcută de PSD

cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu susține că decizia PSD de a se solidariza cu Liviu Dragnea, dar și decizia liderului PSD de a nu demsiona reprezintă o eroare uriașă. Cristoiu consideră că prin dorința lui Dragnea de răzbunare, statul paralel a câștigat lupta.

EXCLUSIV Suspendarea președintelui e trecută pe linie moartă: Prioritate ZERO - modificările la Codul Penal și Codul de Procedură Penală

”Statul paralel a învins vineri, 22 iunie 2018. I-au sărit în ajutor liderii PSD în frunte cu Liviu Dragnea

Ținută vineri, 22 iunie 2018, ședința CExN, organismul de conducere colectivă după Congres al PSD, s-a constituit într-o penibilă manifestare de sprijin prin plînsete și strigăte al lui Liviu Dragnea, condamnat în primă instanță la trei ani și sașe luni închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Eminamente caragialean, spectacolul a stupefiat nu atît prin solidaritatea cu Liviu Dragnea, cît mai ales prin caracterul de montaj literar-artistic. Rezoluția din final n-a fost rezultatul unor dezbateri contradictorii despre provocarea întruchipată de condamnarea lui Liviu Dragnea, despre cum poate fi contracarat Planul bine pus la punct de resurecție a Sistemului prin șahul dat PSD care e sentința, despre cum ar trebui procedat în așa fel încît ceea ce face partidul în materie de luptă pentru restabilirea statului de drept să ajungă corect la opinia publică. Ea a fost aprobată înainte de a se fi deschis ședința. Pentru că n-a fost o reuniune de lucru, cerută imperios de condiția PSD de partid de guvernămînt, ci o reuniune menită a oferi țuțărilor lui Liviu Dragnea șansa de a se da bine cu Șeful. Am scris și am zis înaintea acestei ședințe a conducerii PSD că Planul bine pus la punct de sfărîmare a PSD, sau măcar de pierdere a Puterii de către PSD, nu poate fi contracarat decît printr-un gest de mare îndrăzneală, menit a lăsa fără aer adversarul:
Pasul înapoi făcut de Liviu Dragnea.

Nu s-a întîmplat așa ceva.

Dacă ar fi fost la această ședință doar confirmarea voinței liderilor PSD de a rămîne mai departe cu Liviu Dragnea în frunte, dezastrul n-ar fi fost atît de mare. Șontîc-șontîc, guvernarea PSD ar fi mers mai departe.

Reuniunea conducerii PSD, reuniunea organismului de conducere colectivă a partidului de guvernămînt, s-a transformat într-o Declarație de răzbunare a lui Liviu Dragnea, pentru c-a fost condamnat.

Solidaritatea cu Liviu Dragnea, dacă liderii PSD mureau de atîta iubire față de Șef se putea exprima în hotarele standardelor lumii civilizate. Se putea invoca prezumția de nevinovăție. Se putea începe cu afirmarea voinței de a considera sentința ca indiscutabilă și încheia cu teza că la următoarea etapă nevinovatul Liviu Dragnea va avea cîștig de cauză. Indiferent de părerea liderilor PSD față de sentință așa trebuia procedat, pentru că așa cer minimele standarde ale politicianului dintr-o țară membră a Uniunii Europene. Liderii PSD s-au grăbit să-l apere pe Liviu Dragnea atacînd în chip iresponsabil decizia Înaltei Curți, pe judecătorii care au fost pentru condamnare. Lucru incredibil, halucinant chiar, liderii partidului de Guvernămînt au decis declanșarea unei campanii care are vădite note de răzbunare de tip tribal a ceea ce ei consideră lovitura dată lui Liviu Dragnea”, arată Cristoiu, pe blogul personal.
Ion Cristoiu consideră că dorința de revanșă a lui Dragnea va demobiliza tabăra care lupta împotriva ”statului paralel”.

”În lupta împotriva Statului paralel s-au implicat mulți politicieni, jurnaliști, magistrați. Au făcut-o numai și numai pentru că au credință în valorile democrației, în respectarea drepturilor omului. Despre asta eu, ca unul dintre luptători, am scris în nenumărate rînduri. Am fost cu toții întăriți și de imaginea că n-avem nici un interes personal în această luptă.

Oricît ar părea de ciudat ambiguitatea lui Liviu Dragnea față de această luptă ne-a ajutat. Ori de cîte ori susținătorii Statului paralel invocau situația lui Liviu Dragnea noi replicam că Liviu Dragnea n-are nici o legătură cu această luptă.

Lucrurile s-au schimbat în chip radical după ședința CExN de vineri, 22 iunie 2018. Lupta împotriva statului paralel a devenit lupta pentru răzbunarea lui Liviu Dragnea și pentru salvarea acestuia. În aceste condiții, lupta e ca și pierdută.

Statul paralel a învins vineri, 22 iunie 2018 seara. I-au sărit în ajutor liderii PSD în frunte cu Liviu Dragnea”, mai arată Cristoiu.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.