Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu profețește: alegerea lui Nicolae Ciucă în fruntea PNL deschide calea unui nou USL

2.bp.blogspot.com
ion cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu e de părere că alegerea lui Nicolae Ciucă în fruntea PNL va deschide calea unei noi alianțe electorale între PSD și PNL, practic, un nou USL.

"Contrazis de mulți comentatori, eu mă încăpățînez să văd în alegerea peste noapte a lui Nicolae Ciucă în fruntea PNL pregătirea terenului pentru crearea unei alianțe electorale de tip USL, avantajată de fostul USL prin cel puțin trei aspecte: Va fi justificată prin caracterul de excepție dat de Războiul din Ucraina, dar mai ales de consecințele dramatice pentru economia noastră ale Conflagrației economice mondiale. Pe măsură ce se va înrăutăți viața cotidiană, românii se vor concentra pe măsurile social-economice salvatoare. În acest context, bătălia politică, fascinantă doar cînd ai burta plină, va fi lipsită de interes. Spre deosebire de primul USL, are de partea sa președintele și, prin el, Sistemul.

Într-un comentariu anterior de pe cristoiublog.ro intitulat Nicolae Ciucă a fost pus de Klaus Iohannis în fruntea PNL ca un garant al Marii Coaliții PNL-PSD, am dovedit, cu argumente luate din Moțiunea lui Nicolae Ciucă și din evoluția evenimentelor, că premierul și-a asumat drept obiectiv ca președinte al PNL nu numai păstrarea, dar și întărirea Marii Coaliții. Acest obiectiv a fost primit cu entuziasm de liderii PNL. Cele patru luni de guvernare împreună cu PSD i-au convins pe liderii PNL că se simt mult mai bine împreună cu liderii PSD decît cu liderii USR. Liderii USR erau oameni cu care nu se puteau înțelege la desfacerea pe furiș a borcanului cu jumări. Dacă le-ai fi propus asta, liderii USR ți-ar fi amintit că jumările sînt ale poporului", scrie Cristoiu pe blogul său.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.