Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPJ Vrancea, REACȚIE FULGER după ce Mihai Fifor anunță că trimite Corpul de control să facă verificări după un nou eșec la 112

facebook.com
politia

Echipajul de Poliție arondat zonei din care o tânără a sunat la 112 și a cerut ajutor după o șicanare în trafic era într-o altă misiune, spun reprezentanții IPJ Vrancea. „Dispecerul care era de serviciu a apreciat că nu există o stare de pericol iminent”, mai spun aceștia.

Anchetele au început joi, iar ofițerii de la Control Intern verifică modul în care a fost abordat acest caz și felul în care a decurs discuția telefonică dintre polițist și apelantă, conform Mediafax.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Simona Halep a fost ELIMINATĂ din optimile de la Cincinnati

Potrivit informațiilor puse la dispoziție de reprezentanții IPJ Vrancea, dispecerul 112 a apreciat că nu există o stare de pericol iminent deoarece apelanta a spus că a ajuns acasă.

În plus, echipajul de Poliție arondat zonei era într-o altă misiune, iar tânăra a fost rugată să stea în casă și să aștepte sosirea polițiștilor, lucru refuzat de tatăl apelantei.

„În referire la aspectele apărute în spațiul public cu privire la discuțiile purtate cu un operator 112 din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea facem precizarea că, încă de ieri (joi, 15

august n.r.), conducerea Inspectoratului a dispus verificări prin structura de control intern. Practic, ofițerii de control intern verifică activitățile desfășurate de fiecare polițist implicat în acest caz, plecând de la modul de abordare, până la respectarea tuturor atribuțiilor cuprinse în fișa postului. În paralel, se desfășoară și verificări privind aspectele sesizate de către apelantă, respectiv șicanarea în trafic. Din cele constatate până în prezent a rezultat faptul că dispecerul care era de serviciu la acel moment a apreciat că nu există o stare de pericol iminent în condițiile în care apelanta se afla la domiciliu, iar echipajul de Poliție arondat zonei se afla la o intervenție privind sesizarea unei posibile fapte de violență domestică asupra unui minor de 6 ani. De asemenea, apelantei i s-a comunicat faptul că de îndată ce echipajul va finaliza intervenția la care se află, se va deplasa la domiciliul acesteia, însă tatăl a precizat că nu mai este nevoie. I s-a recomandat totodată apelantei să depună o plângere la Postul de Poliție Vânători. Modul în care s-a purtat convorbirea între dispecerul 112 și apelant, precum și deciziile din zona de management operațional ale echipajelor existente sau în rezervă va fi analizat cu strictețe de ofițerii Biroului de Control Intern împreună cu alți ofițeri din cadrul inspectoratului, iar la finalizarea tuturor verificărilor urmează să fie dispuse măsurile legale în cauză”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Cătălina Murariu.

Întrebată câte echipaje erau în zonă, în seara respectivă, Cătălina Murariu a răspuns că exista un singur echipaj plus echipaje de rezervă. Întrebată, de asemenea, ce făceau echipajele de rezervă, Cătălina Murariu a răspuns că acest lucru se va lămuri după verificări.

Tânăra a depus o plângere la Postul de Poliție Vânători, iar polițiștii urmează să-i audieze pe presupușii agresori.

Joi, polițiștii din Vrancea au început o anchetă, după ce o fată a sunat la 112 și a cerut ajutor, iar un dispecer i-ar fi răspuns că nu are echipaje disponibile pentru a-i oferi asistență.

La rândul său, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a anunțat, vineri, că trimite Corpul de Control la Vrancea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.