Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipoteză interesantă despre planul 'MRU-premier': Există informații de la nivel înalt că 'investiția' OMV în România s-a vrut a fi MRU premier

Radu Pop
iohannis ungureanu mru

Deputatul PSD Radu Cristescu vehiculează scenariul în care Mihai Răzvan Ungureanu a ratat șansa să ajungă premier în această iarnă. Iar totul vine după o întâlnire între Klaus Iohannis și o delegație condusă de directorul general executiv și președinte al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, Alfred Stern. „Iar dacă e adevărat că Iohannis a refuzat oferta austriecilor, cred că e la prima bilă albă pe care i-o dau de cînd e președinte”, a concluzionat Radu Cristescu.

„MRU, un personaj uns cu (prea) multe alifii. Un regretat fost coleg de partid, deputatul Ion Stan, a condus 12 ani, din diverse poziții, începînd cu cea de președinte, Comisia SRI. Și a fost și în comisia pentru elaborarea legilor securității naționale. Un om al naibii de bine informat, să recunoaștem. Iar acest om făcea dezvăluiri imense în 2012, după ce la palatul Victoria fusese instalat Mihai Răzvan Ungureanu.

”Desemnarea sa ca prim-ministru a fost o "mutare în plic" primită de Traian Băsescu de la lobbystul Lockheed Martin, Chevron, Gold Corporation, Roman Cooper etc., acreditat pe lângă chiriaşul Palatului Cotroceni. Acesta, la rândul său, înglodat în angajamente de trădare în favoarea protectorilor externi. Deşi departe de mine gândul de a fi vreun fan de al lui Emil Boc, acesta a avut, în cele din urmă, şi o zvâcnire de conştiinţă, refuzând să se conformeze lobbystului, iar acesta i-a ordonat debarcarea. În acest sens, Gabriel Oprea şi structurile speciale de informaţii şi diversiune avute în subordine, cu asistenţa agenţilor de operaţiuni psihologice speciale, acoperiţi la o adresă din strada Povernei, au pus în operă a doua "Revoluţie de iarnă" din Piaţa Universităţii. Cum de au scăpat scenariştii şi regizorii controlul evenimentelor? Au ales un prim-ministru de mucava. Un Pinocchio cu apucături de domnişoară sadomasochistă, deprins la SIE cu tertipurile ieftine ale celor rataţi în ale spionajului, care l-au umflat cu alune şi îmbălsămat în whisky”, declara Stan în plenul parlamentului.

Nu l-a contrazis nimeni vreodată. Probabil ar fi fost și greu. Stan știa ce spune și avea și dovezi, la nevoie.

De ce reamintesc asta? Pentru că povestea a fost la un pas să se repete.

Pe 21 noiembrie, președintele Klaus Iohannis a primit o delegație condusă de directorul general executiv și președinte al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, Alfred Stern. ”Subiectele abordate de către conducerea companiei au vizat activitatea și planurile de investiții în România” ni s-a spus oficial după întrevedere.

Nu știu ce planuri de investiții a pus pe tapet Stern. Dar există informații de la nivel înalt că ”investiția” OMV în România s-a vrut a fi MRU premier. Nu neapărat în legătură cu admiterea în Schengen, cum s-a speculat.

Iar dacă e adevărat că Iohannis a refuzat oferta austriecilor, cred că e la prima bilă albă pe care i-o dau de cînd e președinte”, a spus Radu Cristescu, pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.