Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎPS Teodosie, înainte de întâlnirea lui Florin Cîțu cu reprezentanții cultelor religioase: 'Noaptea de Înviere trebuie să fie liberă, fără restricții'

Facebook
ÎPS Teodosie

Florin Cîțu, însoțit de o amplă echipă guvernamentală, dar și de reprezentanții sistemului sanitar, în frunte cu Valeriu Gheorghiță și Raed Arafat, va avea o întâlnire crucială, joi, pentru a decide ce restricții vor fi impuse de Paști.

Pentru STIRIPESURSE.RO, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, le-a transmis decidenților că noaptea de Înviere trebuie să fie una fără restricții, atât de Paștele romano-catolicilor și protestanților, din 4 aprilie, cât și de Paștile ortodocșilor și celorlalte confesiuni creștine, pe 2 mai.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis vrea restricții mai dure pentru București, în weekend: ‘Vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri’

Înaltpreasfințitul Teodosie le cere autorităților să nu îi mai umilească pe credincioși și le readuce aminte că ”credința este de neatins”.

”Trebuie să fie în spirit european, în spiritul dreptului omului. Libertatea să nu fie încălcată, diminuată, nesocotită. Nu se poate. Mâine e sărbătoare mare, e Buna Vestire, mă voi gândi la aceasta și mă voi ruga la Maica Domnului și la Mântuitorul Hristos să îi lumineze pe cei care se întâlnesc ca să ne dea dreptul nostru natural de la Dumnezeu venit să ne manifestăm credința, să nu fim închiși, să nu fim umiliți, obstrucționați.

Credința face parte din partea cea mai rafinată a sufletului nostru. Credința e de neatins! Oricâtă boală ar fi, dacă nu e credință, nu existăm. Cred că toate cultele au același obiectiv.

Citește și: Primele restricții în Capitală! Se aplică de mâine!

Noapte de Înviere trebuie să fie liberă. Știu toate autoritățile poziția mea: noaptea de Înviere trebuie să aparțină tuturor creștinilor. La Paștele catolici, catolicilor, la Paștele protestant, protestanților, la Paștile Ortodox, ortodocșilor. Paștile e sărbătoarea cea mai mare, trebuie să fie nerestricționată.

Nu trebuie să existe nicio restricție. Timpul e al lui Dumnezeu. Nu poate omul să se lupte cu timpul, nici cu veșnicia. Timpul e darul lui Dumnezeu. Noapte de Paști e în toată noaptea Lumină. Nu trebuie să facem în noaptea de Paști întuneric, să ne închidă cineva de la o anumită oră. Nu putem accepta așa ceva. Trebuie să respectăm libertatea.”, a precizat ÎPS Teodosie pentru STIRIPESURSE.RO.

Citește și: Florin Roman s-a săturat de Vlad Voiculescu: ‘Ori ești solidar cu oamenii și cu deciziile Guvernului, ori pleci’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.