Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Irakului, revoltat de protestele violente din Bagdad: 'Nu servește poporului irakian' - VIDEO

abc7chicago.com
Mustafa al-Kadhimi

Premierul Irakului, comandantul-șef al forțelor armate, Mustafa Al-Kadhimi, a ordonat Consiliului de Miniștri să își suspende sesiunile până la noi ordine, pe fondul protestelor violente organizate de susținătorii lui Sadr.

Într-o declarație oficială, prim-ministrul irakian a declarat: "Evoluțiile periculoase care au avut loc astăzi în dragul nostru Irak, cu demonstranții care au luat cu asalt Zona Verde și au pătruns în instituțiile guvernamentale, arată gravitatea consecințelor continuării și acumulării diferendelor politice.

În timp ce afirmăm că încălcarea de către demonstranți a instituțiilor statului este un act condamnat și în afara procedurilor legale, facem apel la Eminența Sa Sayyid Muqtada al-Sadr, care a sprijinit întotdeauna statul și a subliniat dorința de a-i păstra statura și respectul pentru forțele de securitate, pentru a contribui la apelul către demonstranți de a se retrage din instituțiile guvernamentale.

Persistența disputei politice până la punctul de a deteriora toate instituțiile statului nu servește poporului irakian, aspirațiilor sale, viitorului său și integrității sale teritoriale.

Reînnoim apelul la reținere din partea tuturor și facem apel la demonstranți să se retragă imediat din Zona Verde și să respecte instrucțiunile forțelor de securitate responsabile de protejarea instituțiilor oficiale și a vieților cetățenilor”, a spus șeful executivului, citat de mehrnews.com.

Potrivit ultimelor informații, ambasada SUA din Bagdad își evacuează personalul, iar elicopterele țării survolează capitala Irakului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.