Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irakul a spânzurat 42 de militanţi sunniţi condamnaţi pentru terorism

www.cuvantul-ortodox.ro
Turcia Kurdistan Irak

În Irak a avut loc duminică cea mai mare execuţie colectivă de anul acesta: 42 de militanţi islamişti sunniţi, condamnaţi pentru terorism, au fost spânzuraţi, informează Reuters. Cei executaţi comiseseră diferite atentate; printre altele, ei uciseseră membri ai forţelor de securitate şi detonaseră automobile-capcană.

Execuţia a avut loc în contextul cererilor şiiţilor ca sistemul judiciar să reacţioneze mai dur, după ce un atentat sinucigaş al sunniţilor la Nassiriya, în sudul Irakului, s-a soldat pe 14 septembrie cu cel puţin 60 de morţi. Duminică, ministerul justiţiei de la Bagdad a comunicat că execuţia a avut loc chiar în Nassisriya, într-o închisoare, şi că rudele victimelor teroriştilor au fost invitate să asiste la spânzurătoare.

Organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International a declarat luni că "execuţia în masă este o etalare şocantă a aplicării pedepsei cu moartea de către autorităţile irakiene, în încercarea de a arăta că reacţionează la ameninţările la adresa securităţii.", conform Agerpres. În urmă cu trei luni, în Irak au mai fost executaţi 14 terorişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.