Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul și Rusia își consolidează alianța strategică împotriva Occidentului: elimină dolarul și folosesc rubla pentru tranzacții

Reddit
rubla dolar

Rusia și Iranul își consolidează relațiile, o alianță care se declară fățiș anti-Occidentală. Ministrul iranian al Finanțelor și Afacerilor Economice a anuțat că rubla a intrat în tranzacțiile comerciale dintre țara sa și Rusia, iar dolarul a fost eliminat.

În cadrul conferinței sale de presă săptămânale de marți, ministrul iranian al finanțelor și afacerilor economice, Ehsan Khandouzi, a vorbit despre aspectele economice ale recentei vizite a președinților Rusiei și Turciei la Teheran.

Afirmând că politica de vecinătate este prima prioritate a politicii externe a Iranului, Khandouzi a declarat că vizita lui Putin la Teheran a fost în conformitate cu punerea în aplicare a acordurilor încheiate în timpul vizitei președintelui Raeisi la Moscova.

În ceea ce privește cooperarea bancară, financiară și economică cu Rusia, primul pas a fost făcut, a declarat ministrul iranian, adăugând că rubla a intrat în tranzacțiile comerciale dintre Iran și Rusia, transmite Mehr News.

Anterior, la 9 iulie, guvernatorul Băncii Centrale a Iranului (CBI), Ali Salehabadi, a declarat, în cadrul întâlnirii sale cu vicepremierul Rusiei, Alexander Novak, la Moscova, că s-a ajuns la o bună înțelegere privind utilizarea monedelor naționale în schimburile economice dintre Iran și Rusia. "Problema utilizării monedelor naționale a fost una dintre axele importante ale consultărilor cu înalții oficiali economici ruși, iar în curând vom vedea punerea în aplicare a acordurilor la care s-a ajuns", a adăugat el.

De asemenea, în timpul vizitei lui Erdoğan în această țară, au fost semnate 8 documente, dintre care cel mai important a fost contractul pe 25 de ani pentru exportul de gaze iraniene în Turcia și creșterea nivelului schimburilor comerciale la 30 de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.