Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul anunță că OPEC va crește producția de petrol cu 500.000 de barili pe zi

petrol

Ministrul iranian al petrolului, Bijan Zanganeh, a anunțat sâmbătă că Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi vor crește, începând cu luna iulie, producția de petrol cu aproximativ 500.000 de barili pe zi, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Declarațiile ministrului iranian al petrolului vin oarecum în contradicție cu cifrele vehiculate de reprezentanții Arabiei Saudite, care ridicaseră posibilitatea creșterii producției cu 700.000-800.000 de barili pe zi. Vin, de asemenea, în contradicție și cu declarațiile venite din partea Rusiei (stat care nu este membru OPEC) și al cărui ministru al energiei, Alexander Novak, precizase pentru presă că în acest moment „milionul ar fi chiar rațional”.

Citește și: OPEC pregătește creșterea producției de petrol

Oricum, în situația în care OPEC va mări producția cu doar 500.000 de barili, ea va fi mai mică decât cifrele vehiculate în zilele ce au precedat întâlnirea de la Viena.

De fapt, în urmă cu aproximativ două săptămâni, în contextul unei întâlniri dinte Vladimir Putin și Prințul Moștenitor saudit Mohammed bin Salman pe marginea meciului de fotbal Rusia-Arabia Saudită, se vehiculase o creștere de producție de 1,5 milioane de barili.

Ulterior apăruseră informații cu privire la o creștere de un milion de dolari, solicitate de Statele Unite, China și India pe fondul unor probleme cu aprovizionarea din Venezuela, Angola şi Libia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.