Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul anunţă peste 100 de decese provocate de COVID-19, pentru a patra zi consecutiv

Forbes
COVID coronavirus

Peste 100 de noi decese provocate de COVID-19 au fost înregistrate miercuri în Iran pentru a patra zi consecutiv, au anunţat autorităţile iraniene care au explicat această creştere a numărului deceselor prin adunările desfăşurate în provincii cu risc ridicat de răspândire a noului coronavirus, informează AFP.

''Desfăşurarea adunărilor, cum ar fi căsătoriile şi funeraliile, este una dintre cauzele principale ale creşterii infectărilor cu noul coronavirus în provinciile roşii'', care conform codului de risc epidemiologic iranian au cel mai ridicat nivel de risc de transmitere a virusului, a explicat ministrul iranian al sănătăţii, Iraj Harirchi, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Radu Banciu, spumos: 'Îl ascultăm pe Nelu Tătaru ca pe Dumnezeu'

''Numai la o singură căsătorie au fost infectate 120 de persoane într-o provincie'', a precizat oficialul iranian.

Conform bilanţului oficial, 9.158 de persoane şi-au pierdut viaţa în Iran din cauza COVID-19, dintre care 120 în ultimele 24 de ore, un record zilnic de decese după data de 11 aprilie. Numărul contagierilor de la declanşarea epidemiei în februarie a ajuns la 195.051, cu 2.612 cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Datele oficiale, care de la începutul lunii mai arată o tendinţă de agravare a epidemiei, au fost puse la îndoială de experţi străini şi de unii responsabili iranieni, în sensul că ele ar fi subestimate.

Iranul nu a decretat izolarea obligatorie a populaţiei, dar în luna martie a închis şcolile, a anulat evenimentele publice şi a interzis deplasările între provincii, restricţii pe care a început să le ridice progresiv din luna aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.