Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul nu va fi împovărat cu protejarea Acordului Nuclear -emisarul iranian la ONU

racheta iran

Administrația de la Teheran nu va fi „împovărată” cu protejarea și respectarea prevederilor Acordului Nuclear semnat în anul 2015, dacă trebuie să facă acest lucru pe cont propriu, a declarat miercuri Majid Takht Ravanchi, emisarul iranian la ONU, conform Euronews, scrie Mediafax.

Emisarul iranian a transmis că Acordul Nuclear este în acest moment în „condiție critică”.

„Atâta timp cât sancțiunile ilegale rămân în vigoare, nimeni nu poate avea încredere în oferta de dialog sincer și onest”, a declarat Majid Takht Ravanchi.

Administraţia de la Teheran a anunţat marţi că intenţionează să renunțe la unele obligații prevăzute în Acordul Nuclear semnat cu marile puteri, începând din data de 7 iulie. Pe fondul presiunilor exercitate de Administraţia Donald Trump, Iranul anunţase pe 8 mai că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene, Chinei şi Rusiei pentru menţinerea Tratatului.

Iranul continuă să respecte Planul complet comun de acţiune (JCPOA), denumirea oficială a Acordului nuclear internaţional, a transmis Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA). Tratatul are rolul de a împiedica regimul de la Teheran să fabrice armament nuclear.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.