Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irlanda anunță că va propune în curând un comisar european după demisia lui Phil Hogan

Fianna Fail
Micheal Martin

Irlanda va veni cu două nominalizări pe care Comisia Europeană să le ia în considerare pentru înlocuirea lui Phil Hogan, după ce reprezentantul ţării în executivul UE şi-a dat demisia săptămâna trecută, relatează Reuters preluat de agerpres.

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a declarat săptămâna trecută că guvernul irlandez ar trebui să propună un bărbat şi o femeie ca potenţiali succesori ai lui Hogan, urmând ca ea să decidă ulterior alocarea sarcinilor. Irlanda ar putea să nu păstreze portofoliul comerţului, notează Reuters.

"Vom trimite două nume", a declarat presei joi premierul Micheal Martin, adăugând că o decizie asupra nominalizaţilor va fi luată "foarte rapid".

Comisarul european pentru comerţ, irlandezul Phil Hogan, şi-a anunţat demisia miercuri, 26 august, după ce a fost acuzat că a încălcat regulile sanitare anti-coronavirus din ţara, participând la un dineu de gală.

"I-am prezentat miercuri seară demisia din funcţia de comisar european preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen", a anunţat Phil Hogan într-un comunicat.

"A devenit din ce în ce mai clar că această controversă legată de recenta mea vizită în Irlanda a început să deturneze atenţia de la munca mea în calitate de comisar european şi ar fi discreditat munca mea în lunile cheie ce vor urma", marcate în special de negocierile privind un acord post-Brexit cu Regatul Unit, a adăugat el.

Phil Hogan a prezentat scuze, subliniind că el consideră că s-a supus regulilor sanitare. "Este important să spun că nu am încălcat legea. Ca reprezentant public, ar fi trebuit să fiu mai riguros în respectarea regulilor COVID", a precizat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.