Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Isabel Preysler şi Mario Vargas Llosa s-au despărţit după opt ani de relaţie

Mario Vargas Llosa

Relaţia de dragoste dintre fosta jurnalistă şi model Isabel Preysler (71 de ani) şi scriitorul peruan Mario Vargas Llosa (86 de ani) s-a încheiat, anunţă presa spaniolă.

Isabel Preysler a anunţat pentru revista Hola! că au pus punct relaţiei definitiv după aproape opt ani, scrie news.ro.

„Mario şi cu mine am decis să punem punct definitiv relaţiie noastre”, a declarat ea revistei. „Nu vreau să fac alte declaraţii şi le mulţumesc prietenilor mei şi presei pentru că ne ajută în această decizie”.

Potrivit revistei, gelozia din partea scriitorului se numără printre motivele despărţirii. În plus, convieţuirea lor devenise complicată din cauza diferitele lor locuri de muncă.

Isabel Preysler l-a cunoscut pe Mario Vargas Llosa în iulie 1986 atunci când l-a intervievat pentru revista Hola!. Pe vremea aceea scriitorul era căsătorit cu Patricia Llosa. Au început o relaţie 30 de ani mai târziu.

Isabel Preysler a fost căsătorită cu Julio Iglesias şi au trei copii: Chabeli Iglesias (3 septembrie 1971), Julio Iglesias Jr. (25 februarie 1973) şi Enrique Iglesias (8 mai 1975).

Mario Vargas Llosa s-a născut în 1936 la Arequipa, în Peru, şi a copilărit în Bolivia împreună cu mama şi bunicii materni. Între 1950 şi 1952 a urmat cursurile unei şcoli militare din Lima - experienţă descrisă în primul roman, „Oraşul şi câinii”. În 1955, Llosa s-a căsătorit cu o mătuşă, Julia Urquidi, provocând un mare scandal în familie, de care a divorţat în 1964, pentru ca, un an mai târziu, să se însoare cu verişoara lui, Patricia.

După o tinereţe în care s-a apropiat de comunism, s-a distanţat de Fidel Castro, ba chiar l-a acuzat pe Gabriel García Márquez, odinioară prieten, de servilism.

„Oraşul şi câinii” (1963) este una dintre cele mai cunoscute cărţi ale sale, care explorează structurile puterii politice din America Latină. Printre titlurile semnate de scriitorul sud-american se numără volumele „Casa verde”, „Conversaţie la Catedrală”, „Războiul sfârşitului lumii”, „Cine l-a ucis pe Palomino Molero?”, „Mătuşa Julia şi condeierul” şi „Rătăcirile fetei nesăbuite”. Mario Vargas Llosa a fost laureat cu Premiul Nobel pentru Literatură în 2010.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.