Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISIS a revendicat atentatul de lângă Moscova, soldat cu cel puțin 40 de morți

bbc.com
atentat moscova

Gruparea sunită militantă Stat Islamic a revendicat vineri, pe canalul de Telegram al grupului, responsabilitatea pentru atacul armat de la sala de concerte de la periferia Moscovei, soldat cu cel puţin 40 de morţi şi peste 100 de răniţi.

  • "Combatanţi ai Statului Islamic au atacat o mare adunare de creştini în oraşul Krasnogorsk, la periferia capitalei ruse, Moscova, şi au ucis şi rănit sute de oameni şi au provocat o mare distrugere în acest loc înainte de a se retrage la bazele lor într-o manieră sigură", a informat agenţia Amaq, organul de propagandă al organizaţiei, pe canalul de Telegram, potrivit EFE.

Agenţia RIA a transmis că se presupune că indivizii implicaţi în atac sunt în libertate. Potrivit portalului media rus Fontanka, printre cei împuşcaţi se numără şi copii. Sala de spectacol are o capacitate de 6.200 de locuri

5 atacatori cu mitraliere

Bărbaţi înarmaţi şi îmbrăcaţi în uniforme de camuflaj au deschis vineri focul asupra mulţimii la un concert desfăşurat la sala Crocus City Hall de lângă Moscova, a anunţat serviciul federal de securitate al Rusiei, FSB. Ulterior, s-au înregistrat două explozii și acoperișul clădirii a ars, o parte prăbușindu-se.

Toate biletele la spectacol fuseseră vândute pentru această sală, situată într-o suburbie vestică a Moscovei, aflată în apropierea unui mall care se numeşte tot Crocus City. Sala de spectacol are o capacitate de 6.200 de locuri.

Coordonarea acțiunii de salvare și de reacție a fost preluată de președintele rus Vladimir Putin

Membrii trupei ruse de rock Piknic au scris pe Instagram că sunt „vii și în siguranță”.

Consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak a publicat vineri seară pe contul său de Twitter un text în care afirmă că Ucraina nu are absolut nicio legătură cu atentatul terorist de la periferia Moscovei.

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a dat asigurări că Rusia îi va "distruge" pe liderii ucraineni dacă se dovedeşte că aceştia sunt responsabili de atacul armat asupra unei sălii de concert comis, vineri seara, la periferia Moscovei, relatează AFP.

IMAGINI DE LA ATENTAT:

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.