Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISIS ameninţă Franţa cu noi atentate: 'Paris e doar începutul'

Statul Islamic ameninţă Franţa cu noi atentate. La mai bine de o săptămână de la cele mai sângeroase atacuri din istoria Franţei, ISIS ameninţă că va lovi din nou Parisul. Într-un material de propagandă, islamiştii spun că vinerea neagră din Oraşul Luminilor a fost doar începutul şi că plănuiesc în Paris un atac mai grav chiar decât atentatele de la 11 septembrie din Statele Unite. Şi cum premierul francez a spus că se aşteaptă chiar la atacuri chimice sau biologice, Guvernul a autorizat farmacia armatei să distibuie un antidot pentru arme chimice serviciilor de urgenţă.

Citeşte şi: Atac fără menajamente la adresa liberalilor Petrache şi Athanasiu: 'PNL nu mai are timp'

În timp ce Franţa este în continuare în stare de urgenţă, Parisul nu rămâne cu mâinile în sân. De astăzi, va fi operaţional portavionul Charles de Gaulle, care va lovi poziţiile Statului Islamic din Siria şi Irak. Cu 26 de avioane de vânătoare la bord, portavionul creşte considerabil capacitatea forţelor aeriene franceze în regiune, triplând astfel atacurile asupra organizaţiei teroriste. Islamiştii sunt puternic bombardaţi şi de ruşi, iar preşedintele Obama a promis distrugerea organizaţiei teroriste. "Vom recupera teritoriile pe care le ocupă, îi vom lăsa fără venituri, le vom vâna liderii, le vom destructura reţelele şi liniile de aprovizionare, iar în cele din urmă îi vom distruge", a declarat liderul de la Casa Albă, Barack Obama.

Președintele francez Francois Hollande și premierul britanic David Cameron au promis, după o întrevedere avută la Paris, să intensifice lupta țărilor lor împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), la zece zile de la atacurile teroriste din capitala Franței soldate cu 130 de morți.

Citeşte şi: Tudor Gheorghe, susţinător al lui Victor Ponta, la un pas de puşcărie

Hollande a declarat că obiectivul militar în Siria și Irak este "de a produce cât mai multe pagube posibile" grupării Statul Islamic, confirmând că Franța își va intensifica raidurile împotriva jihadiștilor. "Suntem convinși că trebuie să continuăm să atacăm Daesh în Siria. Ne vom intensifica atacurile, vom alege ținte care vor produce cât mai multe pagube posibile acestei armate teroriste", a declarat Francois Hollande, evocând de asemenea 'obligațiile comune' cu Marea Britanie în materie de apărare.

La rândul său, Cameron și-a exprimat sprijinul 'ferm' pentru acțiunea Franței după atentatele de la Paris, declarându-se convins că aviația militară britanică trebuie să desfășoare la rândul său atacuri împotriva Statului Islamic în Siria.

Citeşte şi: Mafia siciliană, scoasă din sărite de ISIS: Urmează o bătălie cum nu s-a mai văzut/ VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.