Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul amenință Iranul cu războiul: Declarații furibunde ale premierului Netanyahu, la Munchen

The Washington Post
Netanyahu

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a declarat duminică, la Conferinţa pe probleme de securitate de la Munchen, că Israelul este pregătit să acţioneze împotriva Iranului, şi nu doar a aliaţilor lui din Orientul Mijlociu, dacă este necesar, reiterând că acest regim este cea mai mare ameninţare la adresa lumii.

Ţinând o bucată din ceea ce a spus că este o dronă iraniană ce a pătruns la începutul acestei luni în spaţiul aerian israelian, Netanyahu a declarat: "Israel nu va permite regimului să pună un laţ de teroare în jurul gâtului nostru”.

"Vom acţiona, dacă este necesar, nu doar împotriva apropiaţilor Iranului, ci şi a Iranului însuşi”, a mai spus el, citat de Reuters, conform News.ro.

Citește și: Serghei Lavrov a bătut 'cu pumnul în masă' la Munchen! Acuzații explozive la adresa NATO, SUA și UE: 'Rusia a fost tratata ca un elev în anii 1990'

Aflat pentru prima dată la evenimentul de la Munchen, Netanyahu a cerut oficialilor americani şi europeni prezenţi la conferinţă să contracareze Iranul imediat. El a prezentat pe o hartă ceea ce a afirmat că reprezintă prezenţa tot mai mare a Iranului în Orientul Mijlociu.

Prim-ministrul israelian a declarat că Iranul şi-a consolidat puterea după ce coaliţia condusă de SUA împotriva organizaţiei Stat Islamic în Irak şi Siria a recâştigat teritorii.

"Din păcate, pe măsură ce ISIS se restrânge, Iranul îi ia locul, încearcă să formeze acest imperiu continuu care să înconjoare Orientul Mijlociu din sud, în Yemen, dar încearcă şi să creeze un pod din Iran în Irak, Siria, Liban şi Gaza”, a mai afirmat Netanyahu. "Este o dezvoltare foarte periculoasă pentru regiunea noastră”.

Tensiunile au crescut pe 10 februarie, când un avion militar israelian care revenea dintr-un raid asupra poziţiilor susţinute de Iran în Siria a fost doborât.

Duminică, oficiali din Gaza au anunţat că în urma unui raid israelian care vizează 18 ţinte ale grupurilor militante din enclavă au fost ucişi doi adolescenţi palestinieni. Atacul a fost un răspuns la explozia din urmă cu o zi în care au fost răniţi patru soldaţi israelieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.