Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Isterie în SUA după atacul din Chattanooga

voluntar

Mai mulţi cetăţeni americani s-au prezentat înarmaţi la centre militare de recrutare din ţară, afirmând că vor să-i protejeze pe recrutori în urma atacului armat de săptămâna trecută în care au fost ucişi patru puşcaşi marini şi un marinar în Chattanooga, relatează Associated Press în pagina online.

Cetăţenii, unii dintre ei membri ai unor miliţii private, susţin că îi sprijină pe recrutori care, potrivit directivelor armatei, nu sunt înarmaţi.

Înarmat cu un pistol Taurus de 9mm în faţa unui centru de recrutare din Columbus, în statul Ohio, Clint Janney a declarat marţi că face ceea ce autorităţile nu fac.

Posturi similare au fost înfiinţate în faţa unor centre de recrutare din Madison, în statul Wisconsin, la Hiram, în statul Georgia şi în mai multe zone din statul Tennessee.

Brian Lepley, un purtător de cuvânt al Comandamentului de recrutare al Armatei SUA, a declarat că biroul său nu are o opinie despre aceste acţiuni, atât timp cât oamenii nu perturbă activităţile centrelor de recrutare.

Mohammod Youssuf Abdulazeez, un cetăţean american originar din Kuwait în vârstă de 24 de ani, a comis joia trecută un atac armat la două centre militare din Chattanooga, în statul Tennessee, soldat cu cinci morţi.

Abdulazeez a tras zeci de focuri de armă la un centru de recrutare al armatei, după care a mers la un centru de antrenament al Forţelor navale şi al Corpului Puşcaşilor Marini, situat la 11 kilometri distanţă, unde a ucis patru puşcaşi marini, după care a fost ucis în confruntările cu forţele de ordine. Trei persoane au fost rănite în atacuri, inclusiv un marinar care a murit sâmbătă.

Asaad Ibrahim Asaad Haj Ali, un unchi al lui Abdulazeez, a fost arestat în Iordania la o zi după comiterea atacului, a declarat marţi avocatul său pentru AP. Abed al-Kader Ahmad al-Khateeb a precizat că nu i s-a permis să-şi vadă clientul, iar membrii familiei au fost împiedicaţi să-l viziteze. Computere şi telefoane mobile au fost confiscate din casa bărbatului, care nu a fost inculpat, a adăugat avocatul.

Abdulazeez, ai cărui părinţi sunt palestinieni, a efectuat o călătorie în Iordania 2014, îngrijorat de conflictele din Orientul Mijlociu şi de ezitarea SUA şi a altor state de a interveni, potrivit unor prieteni.

El era supărat pentru bombardamentele israeliene din Fâşia Gaza din 2014 şi pentru războiul civil din Siria. "Considera că Iordania, Qatarul, Arabia Saudită şi alte ţări nu făceau destul pentru a ajuta şi erau influenţate puternic de SUA", a afirmat un prieten al atacatorului. Un alt prieten a declarat că Abdulazeez vorbea întotdeauna despre Orientul Mijlociu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.