Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Istoricul Armand Goșu profețește prăbușirea lui Vladimir Putin: 'E o chestiune de timp. A dovedit că nu e în control'

www.stirileprotv.ro
armand gosu

Istoricul Armand Goșu susține că Serghei Șoigu, Evgheni Prigozin dar și Vladimir Putin sunt perdanți în urma crizei provocată de revolta mercenarilor Wagner.

„Toți trei sunt perdanți, asta sigur, urmează să lămurim în câteva zile. Șoigu ar putea să își piardă postul, să zboare din fruntea Ministerului Apărării, ceea ce ar fi o măsură umilitoare pentru Putin care nu schimbă oameni mai ales în funcții importante sub presiunea exterioară, presiunea străzii sau presiunea cuiva”, a spus istoricul Armand Goșu la postul B1 TV.

„Putin prin această criză a dovedit că nu e în controlul la Moscova. E chiar ridicol când dimineață în conferință televizată a spus că Prigojin, fără să îl numească, a băgat un cuțit în spate, că este trădare, trădare internă, or pentru un militar, pentru un ofițer KGB, pentru un om care are o structură intelectuală psihologică de tip militar nimic nu poate fi mai grav decât trădarea.

Și Prigojin ar putea să fie și el perdant, chiar dacă a plecat în Belarus, deocamdată nu știm să fi ajuns acolo pentru că ultimele imagini pe care le avem cu el de aseară după anunțul făcut despre întreruperea marșului către Moscova nu știm dacă a ajuns sau nu în Belarus. Nici el nu își face mari iluzii după discursul președintelui Putin. Dacă mai are vreo șansă să revină, să se implice să conteze într-o ecuație de putere și se teme pentru viața lui. Este amenințată. Știți că se mai prăbușesc elicoptere, mai se împiedică lume pe stradă și mai pică de asfalt și poate să moară acolo. Nu cred că Prigojin se consideră el pe sine învingător, câștigător de pe urma acestei crize”.

Fostul bodyguard al lui Putin ar putea să-l înlocuiască pe Șoigu în fruntea ministerului rus al Apărării (surse)

Șansele lui Putin să reziste

„Este o chestiune de timp. Evident, speculez aici, interpretarea mea este că marșul lui Progojin și această tentativă de lovitură de stat care a început ca răscoală militară părea să aibă șanse să reușască dar nu era foarte clar spre ce se îndreaptă. Doar datorită faptului că nu s-au alăturat alte unități militare oamenilor lui Prigojin și faptului că la Moscova grupările din elita rusească nu au reușit să ajungă la un acord privind succesorul lui Putin.

Evident, e o speculație, nu am probe. Dar mi se pare logic, nu trimiți spre Moscova 1.500 de mașini militare, nici măcar nu s-a îndreptat el spre Moscova a fost adjunctul lui. Sunt mai multe indicii care îmi sugerează mie că părea o piesă Prigojin și cu această răscoală ar fi putut fi o piesă într-un joc ceva mai mare despre care putem specula. Că este nevoie de suflu nou, că vor să îl înlocuiască și pe Șoigu, și pe Gherasimov, că vor să scape și de Putin , asta se simte din felul cum reacționează, felul cum se poartă. Dimineață la 10, președintele îl numește pe Prigojin trădător și transmite mesajul clar că instituțiile statului trebuie să se mobilizeze împotriva lui Prigojin. În următoarele ore, 10 ore trupele lui Prigojin străbat jumătate de Rusie europană, 1.000 de km, la porțile Moscovei, și nimeni nu îl oprește”.

Serghei Șoigu rămâne o nucă tare în ierarhia de putere din Rusia! Vladimir Putin nu îl schimbă după revoltă: cel puțin momentan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.