Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia a demarat cea mai mare operațiune de evacuare de când guvernul de drapta a ajuns la putere: 1500 de persoane evacuate

Le Monde
OCDE, imigranti

Peste 1.500 de persoane au fost evacuate dintr-o tabără de refugiaţi de la San Ferdinando, în sudul Italiei, aceasta fiind cea mai mare operaţiune de evacuare de către guvernul de dreapta de când au început măsurile anti-imigranţi, scrie The Guardian, informează News.ro.

Citește și: Contracandidații lui Benjamin Netanyahu la alegerile legislative şi-au exprimat dorinţa de 'a se separa' de palestinieni

Miercuri dimineaţa, în jur de 1.000 de poliţişti au înconjurat cele 400 de barăci unde migranţii au locuit de când tabăra a fost creată în 2010, în Calabria.

„După cum am promis ... am trecut de la vorbe la fapte”, a declarat Matteo Salvini, ministrul de Interne. Cei mai mulţi dintre locuitorii taberei sunt din Africa sub-sahariană şi au lucrat ilegal la fermele din apropiere.

În februarie, primarul din San Ferinando, Andrea Tripodi, a declarat că tabăra reprezintă un risc de sănătate şi de incendiu. Patru persoane au murit în incendii acolo în ultimul an.

Salvini a promis că îi va trimite pe refugiaţi în centre însă mai mulţi refugiaţi au declarat pentru presa italiană că îşi caută adăpost în case abandonate şi în mediul rural. Grupările umanitare au condamnat autorităţile, argumentând că demolarea taberei va creşte numărul persoanelor fără adăpost şi va duce la tensiuni sociale.

Celeste Logiacco, liderul sindicatului Flai-CGIL, a declarat că tabăra găzduia cel puţin 200 de femei, multe dintre ele fiind victimele prostituţiei. „Sper doar că le vor găsi un loc sigur. Ele sunt vulnerabile şi au nevoie de ajutor”, a afirmat ea.

Conform activiştilor, peste 12 tabere ilegale au fost demolate în Italia în ultimii patru ani. În martie 2017, autorităţile au evacuat o tabără din Rignano Garganico, cea mai mare astfel de facilitate din Europa, care găzduia 3.000 de muncitori. Un an mai devreme, buldozerele au distrus o tabără în Nardo, în regiunea Salento, care găzduia în jur de 100 de muncitori.

Explotarea imigranţilor este în creştere în Sicilia, nu doar pentru fermieri dar şi pentru cei care îi angajează să lucreze ilegal pe câmp.

Unii africani cărora le-au fost distruse tabere au declarat că sunt plătiţi cu 2 euro pe oră, cu 7,50 euro mai puţin decât minimul prevăzut de lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.