Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia dă înapoi, după ce a fost avertizată de UE! Premierul vrea să aibă discuții constructive cu Comisia Europeană

orfoonline.org
Giuseppe conte

Biroul de presă al premierului Italiei a transmis miercuri că Guvernul de la Roma dorește discuții "constructive" cu UE pe tema bugetului național, după ce Comisia Europeană a avertizat Italia în legătură cu posibilitatea declanșării unei proceduri de încălcare a obligațiilor comunitare, informează Mediafax.

Citește și: VIDEO Accident mortal într-o stațiune din Elveția: un mort și șase răniți, după ce au fost loviți de cablurile unei gondole care s-a rupt

"Guvernul speră la continuarea dialogului constructiv cu Comisia pentru a ajunge la un acord privind căile prin care obiectivele anului curent pot fi îndeplinite", se arată într-un comunicat al biroului premierului Giuseppe Conte, informează agenția de știri Reuters.

Comisia Europeană a avertizat tot miercuri că Italia se află în situația de a încălca obligațiile comunitare privind politicile fiscale ca urmare a deficitului excesiv, aspect ce justifică inițierea unei proceduri disciplinare.

Biroul de presă al premierului de la Roma a transmis că deficitul Italiei pe anul 2019 va scădea la 2,1% din PIB, semnificativ sub ținta oficială de 2,4%.

Potrivit unor surse citate de La Repubblica, Comisia Europeană ar urma să ceară Guvernului de la Roma să facă reduceri bugetare de aproximativ 3-4 miliarde de euro, pentru a evita sancțiuni din partea Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.