Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ivermectina, folosită pe tot mai multe continente! Și Africa de Sud permite utilizarea controlată: 'Nu putem dovedi că există un risc'

ivermectină

Autoritatea de reglementare a produselor sanitare din Africa de Sud (Sahpra) a declarat miercuri că va permite utilizarea controlată a medicamentului antiparazitar Ivermectină pentru tratarea COVID-19, informează Xinhua, arată Agerpres.

"Vom facilita un program de acces controlat (...) la Ivermectină", a declarat CEO-ul Sahpra, Boitumelo Semete-Makokotlela, în cadrul unui briefing de presă.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

"Nu putem dovedi că există un risc sau un beneficiu semnificativ, am luat în considerare acest lucru. (...) Sperăm că accesul controlat ne va permite o utilizare corectă a produsului şi limitarea pieţei negre", a precizat ea.

Potrivit CEO-ului Sahpra, este nevoie de efectuarea mai multor studii clinice pe Ivermectină, deoarece există dovezi limitate ale eficacităţii sale.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Anunţul survine pe fondul unor apeluri din partea politicienilor, a societăţii civile şi a unor profesii medicale pentru utilizarea Ivermectinei pe care o descriu drept un "medicament minune", cu agenţi anti-virali şi anti-inflamatori extrem de puternici.

Ministerul Sănătăţii din Slovacia a aprobat utilizarea medicamentului Ivermectin în lupta împotriva noului coronavirus, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a ministerului, Zuzana Eliasova, pentru agenţia naţională de presă TASR, citată de Agerpres. În 14 mai 2020, Ministerul Sănătăţii din Bolivia autoriza utilizarea ivermectinei pentru tratarea COVID-19, medicamentul fiind folosit până acum în principal pentru bolile parazitare ale animalelor, dar și pentru unele ale oamenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.