Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Izolarea Qatarului provoacă reacţii internaţionale. Companiile aeriene îşi suspendă cursele

reuters
Doha

Bahrainul, Arabia Saudită, Egiptul şi Emiratele Arabe Unite şi-au întrerupt luni relaţiile diplomatice cu Qatarul, acuzând acest stat de că sprijină terorismul, transmit Reuters şi AFP, citând agenţiile oficiale de presă ale statelor respective.

Reacţiile internaţionale nu au întârziat să apară. Preşedinţia iraniană a anunţat că această măsură nu este agreată de Teheran. "Vremea întreruperii relaţiilor diplomatice sau închiderea frontierelor nu mai reprezintă o variantă pentru a rezolva o criză. Aşa cum am spus mai devreme, agresiunea şi ocupaţia vor avea ca rezultat instabilitatea în regiune", a declarat un apropiat al preşedintelui iranian.

CRIZĂ în Orientul Mijlociu: Arabii se acuză reciproc de sprijinirea terorismului

De asemenea, Pakistanul a anunţat că nu intenţionează să taie relaţiile diplomatice cu Qatarul, a transmis ministerul de Externe, preluat de Reuters.

Qatarul a anunţat că regretă decizia 'regretabilă' luată de ţările arabe, transmite Al Jazeera.

"Măsurile sunt nejustificate şi sunt bazate pe acuzaţii fără niciun fundament. Decizia lor nu va afecta viaţa normală a cetăţenilor şi rezidenţilor din ţara noastră", se arată în comunicatul oficial.

Ruptura a survenit după ce Wikileaks a publicat anul trecut un email între Hillary Clinton şi John Podesta, în care Clinton ştia că saudiţii şi qatarezii finanţează Statul Islamic încă din august 2014.

Citește și: SURSE - Doi români ar fi fost REȚINUȚI în urma atentatului de la Londra

Mai multe companii aeriene de transport pasageri au anunţat că suspendă toate zborurile în Qatar, ceea ce a provocat un adevărat haos.

Etihad Airways, cu baza la Abu Dhabi, a anuţat că începând cu marţi dimineaţă va anula toate cursele spre şi dinspre Qatar. Ultimul zbor între Abu Dhabi şi Doha (capitala Qatarului) va decola la ora 2.45 a.m., anunţă reprezentanţii companiei.

Pe fondul acestei crize acute, Qatar Airlines, una dintre cele mai bine cotate companii aeriene din lume, a fost înştiinţată că nu va mai putea ateriza pe aeroporturile din Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Arabia Saudită şi Egipt. Totodată, aceste ţări au anunţat că va limita sau chiar restricţiona zborul acestei companii în spaţiul lor aerian.

Compania aeriană Emirates s-a alăturat acestei decizii şi a anunţat suspendarea tuturor zborurilor spre Doha, după ce aceeaşi măsură radicală fusese luată de Flydubai şi Etihad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.