Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

James P. Allison și Tasuku Honjo - premiul Nobel pentru medicină pe 2018

Premiile Nobel

Cercetătorii James P. Allison și Tasuku Honjo au fost recompensaţi, luni, cu premiul Nobel pentru medicină pe 2018, informează site-ul oficial al acestor distincţii prestigioase.

Cei doi cercetători au fost recompensați pentru descoperirile lor în domeniul terapiei anticancer, informează Mediafax.

Anul trecut, premiul Nobel pentru medicină a fost acordat cercetătorilor Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash și Michael W. Young, "pentru descoperirile lor în ceea ce privește mecanismele moleculare care controlează ritmul circadian", potrivit comunicatului publicat pe site-ul nobelprize.org.

Între premiul Nobel pentru medicină, anunțat luni, și cel pentru pace, de vineri, vor fi cunoscute numele câștigătorilor din domeniile fizică, marți, și chimie, miercuri. Premiul Nobel pentru economie va fi decernat pe 8 octombrie.

La începutul lunii mai, Academia Suedeză a anunțat că premiul Nobel pentru literatură va fi suspendat anul acesta, pe fondul scandalului sexual care a izbucnit în sânul secției ce decernează prestigioasa distincție.

"Credem că este necesar să treacă un timp pentru a recâștiga încrederea publicului în academie, înainte ca următorul laureat să fie anunțat", a declarat la momentul respectiv Anders Olsson, secretarul permanent al instituției.

Acesta a mai spus că Academia Suedeză a acționat astfel "din respect pentru precedenții și viitorii laureați ai premiilor pentru literatură, pentru Fundația Nobel și public în general".

"Premiul Nobel pentru literatură pe 2018 va fi acordat și anunțat în același timp cu cel pe 2019", se mai arăta în comunicat.

Anul acesta, fiecare premiu Nobel vine cu un cec în valoare de nouă milioane de coroane suedeze (870.000 de euro).

Laureaţii îşi vor primi premiile Nobel în timpul unor ceremonii oficiale organizate la Stockholm şi la Oslo, pe 10 decembrie, ziua în care se comemorează moartea fondatorului distincțiilor, Alfred Nobel, decedat în 1896.

Premiile Nobel sunt decernate din 1901, cu excepţia celui pentru economie, instituit în 1968 de Banca centrală din Suedia, cu ocazia împlinirii a 300 de ani de la fondarea acestei instituţii. Premiile au fost create după moartea inginerului sudez Alfred Nobel (1833 - 1896), inventatorul dinamitei, conform voinţei sale din testament.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.