Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmii harghiteni au primit șase apeluri pentru îndepărtarea urşilor, în ultimele 48 ore

SuceavaLive
Urs

Jandarmii harghiteni au fost alertaţi de şase ori, în ultimele 48 ore, pentru îndepărtarea unor urşi a căror prezenţă a fost semnalată în localităţile Sântimbru Băi, Băile Tuşnad, Leliceni şi Izvorul Mureşului.

Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita, primele trei apeluri anunţau prezenţa unor urşi în Sântimbru Băi şi Băile Tuşnad, dar animalele sălbatice nu au fost găsite în locurile indicate de persoanele care au sunat la 112, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ministrul Agriculturii anunță jalea: Avem un deficit pentru produsele agro-alimentare de 2,5 miliarde de euro cu UE

Echipajele de intervenţie au rămas pentru o perioadă în zonele respective, însă urşii nu s-au întors.

Al patrulea apel anunţa prezenţa unui urs în Băile Tuşnad, animalul fiind îndepărtat spre pădure de două echipaje de ordine publică formate din jandarmi şi un poliţist.

De asemenea, în cursul zilei de duminică, un urs a fost văzut în localitatea Leliceni, dar la sosirea echipajului de jandarmerie acesta nu a mai fost găsit în zona indicată.

Citește și: Bacşiş fabulos la un restaurant! Personalul a început să plângă: 'A fost extrem de emoţionant. A fost o perioadă foarte dificilă pentru noi'

Luni dimineaţa, o femeie a sunat la 112 şi a semnalat că în curtea gospodăriei sale din Izvorul Mureşului se află un urs. Imediat au fost trimise două echipaje de ordine publică formate dintr-un jandarm şi un poliţist, care au alungat animalul în zona împădurită.

În ultima perioadă a crescut numărul intervenţiilor jandarmilor şi poliţiştilor harghiteni pentru îndepărtarea urşilor din zonele locuite şi au fost trimise numeroase mesaje de avertizare RO-ALERT de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Săptămâna trecută, autorităţile din Băile Tuşnad au solicitat sprijinul preşedintelui României, prim-ministrului şi Parlamentului pentru rezolvarea problemei urşilor care vin în staţiune şi pun în pericol viaţa localnicilor şi a turiştilor.

Într-o scrisoare deschisă, trimisă de Consiliul Local al oraşului Băile Tuşnad şi de primarul Albert Tibor, se arată că mai mulţi urşi vin în oraş în timpul zilei, pun în pericol viaţa oamenilor şi produc pagube materiale însemnate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.