Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jane Fonda va primi trofeul onorific 'Stanley Kramer' la gala premiilor Producers Guild of America 2019

www.qualityoflifeconference.com
Jane Fonda

Actriţa Jane Fonda va primi trofeul onorific „Stanley Kramer” la gala premiilor Producers Guild of America din 2019 pentru activism şi activitatea ei filantropică, scrie news.ro.

Premiul a fost acordat prima dată de Sindicatul Producătorilor Americani în 2002 şi onorează personalităţi din industria cinematografică ale căror realizări şi contribuţii au ajutat la conştientizarea unor probleme sociale importante.

Fonda va primi trofeul la cea de-a 30-a gală a premiilor PGA, care va avea loc pe 19 ianuarie, la hotelul Beverly Hilton.

Actriţa, premiată cu Oscar pentru rolurile din „Klute” şi „Coming Home”, a fost aleasă pentru munca ei prolifică în sprijinul unor cauze politice şi sociale.

Între cele mai recente eforturi ale ei în acest sens se numără strângerea - la petrecerea dată pentru a 80-a aniversare - a unor fonduri de 1,3 milioane de dolari pentru Georgia Campaign for Adolescent Power and Potential, pentru a reduce rata adolescentelor însărcinate şi îmbunătăţi viaţa tinerilor din Georgia.

Fonda a strâns anul trecut aproximativ 1 milion de dolari pentru Women’s Media Center, organizaţie nonprofit fondată împreună cu Gloria Steinem şi Robin Morgan şi care are drept misiune să facă femeile şi fetele mai vizibile şi puternice în media.

„Jane Fonda a construit o moştenire extraordinară ca avocat sincer al celor vulnerabili din societatea noastră. De-a lungul vieţii ei remarcabile, a avut şi continuă să aibă un impact semnificativ asupra vieţii oamenilor prin munca sa în cinematografie şi în afara ei. Fonda ilustrează spiritul lui Stanley Kramer”, au transmis Gail Berman şi Lucy Fisher, preşedintele PGA.

Citește și: Un reboot al serialului 'Beverly Hills, 90210' se află în lucru la CBS Television Studios

Între premiaţii cu trofeul „Stanley Kramer” se numără filmele „Get Out”, „The Hunting Ground”, „The Normal Heart”, „Fruitvale Station”,  „Precious”, „An Inconvenient Truth” şi „Hotel Rwanda”. Trofeul poartă numele cineastului care a subliniat probleme sociale în filme ca „Inherit the Wind”, „On the Beach”, „The Defiant Ones” şi „Guess Who’s Coming to Dinner”.

Anul acesta, Jane Fonda a jucat în „Book Club” şi un documentar despre ea a fost lansat de HBO („Jane Fonda in Five Acts”). Cel de-al cincilea sezon al serialului „Grace and Frankie”, produs de Netflix, pe care îl produce şi în care joacă, va fi lansat în ianuarie.

Jane Fonda, născută pe 21 decembrie 1937, la New York, este actriţă şi producătoare. Fiica actorului Henry Fonda, ea a debutat în film la vârsta de 23 de ani, după ce a urmat cursuri de actorie cu Lee Strasberg. A jucat sub îndrumarea unora ca Roger Vadim, Alan J. Pakula, Sydney Pollack şi Paolo Sorrentino, şi a avut parteneri ca Robert Redford, Jon Voight, Michael Douglas şi Robert de Niro.

Este câştigătoare a două premii Oscar - pentru „Klute” (1971) şi „Coming Home” (1978) -, a şapte Globuri de Aur, a două trofee BAFTA şi a fost distinsă cu Palme d'Or onorific, în 2007. A jucat în peste 50 de filme artistice şi de televiziune, între acestea numărându-se „Desculţ în parc/ Barefoot in the Park” (1967), „Călăreţul electric/ The Electric Horseman” (1979) şi „Stanley & Iris” (1990).

Jane Fonda a fost căsătorită de trei ori: cu regizorul Roger Vadim (1965 - 1973), cu activistul politic Tom Hayden (1973 - 1990) şi cu magnatul media Ted Turner (1991 - 2001).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.