Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia își pierde din populația ultra-bogată, cu o scădere de aproape 2% până în 2027

familysearch.org
Japonia

Populaţia ultra-bogată a Japoniei va scădea cu 1,8% până în 2027, informează presa niponă, relatează duminică Xinhua.

Se estimează că în Japonia numărul persoanelor cu o avere netă de 30 de milioane de dolari americani sau mai mult va fi de 21.859 în 2027, în scădere de la 22.259 în 2022, a informat duminică agenţia naţională de presă Kyodo, citând un raport recent al firmei britanice de consultanţă imobiliară Knight Frank.

Cu toate acestea, potrivit raportului anual al bogăţiei, Japonia va rămâne cea de-a doua ţară din Asia cu cel mai mare număr de astfel de indivizi bogaţi, iar un oficial Knight Frank a afirmat că scăderea populaţiei Japoniei este unul dintre principalii factori pentru declinul aşteptat.

Se estimează că populaţia Japoniei va scădea de la 125 de milioane în 2022 la 122 de milioane în 2027, o scădere cu 2,3%, potrivit Institutului Naţional de Cercetare a Securităţii Sociale şi a Populaţiei.

În ansamblu, se estimează că populaţia ultra-bogată din Asia va creşte cu 39,8 procente, până la aproximativ 210.000 în 2027, faţă de 2022, se arată în raport.

Potrivit raportului, populaţia globală de persoane cu o avere netă foarte mare (UHNWI, Ultra High Net Worth Individuals) a scăzut cu 3,8% în 2022 faţă de anul precedent, averea multora dintre aceştia înregistrând o scădere pe fondul creşterii inflaţiei şi a majorării ratei dobânzii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.